Gabriela Firea: „Am votat, în Senat, împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă”

Gabriela Firea: „Am votat, în Senat, împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă”
Publicat: 27/10/2021, 17:57

Senatorul PSD Gabriela Firea a scris pe pagina sa de Facebook că a votat împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Senatorul a afirmat că este pentru vaccinare, dar este împotriva „oricăror impuneri abuzive și discriminatorii!”

„Am votat, în Senat, împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă.
Sunt pentru vaccinare, m-am vaccinat cu 3 doze, dar sunt contra oricăror impuneri abuzive și discriminatorii!”- a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Senatul a respins proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, chiar dacă cei mai mulți au votat „pentru”

Senatorii au respins, miercuri, în lipsa voturilor necesare, propunerea legislativă privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, după ce comisiile reunite adoptaseră un raport de admitere, cu amendamente. Proiectul va merge spre Camera Deputaților. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații așteaptă forma finală a proiectului de lege înainte de a decide dacă o atacă sau nu la Curtea Constituțională.

Propunerea legislativă a fost declarată respinsă în plenul Senatului, chiar dacă cei mai mulți senatori prezenți s-au exprimat „pentru”, din moment nu a primit un număr suficient de voturi. Astfel, s-au votat, telefonic, „pentru” – 19, „contra” – 14 și două abțineri.

În total, telefonic și hibrid, s-a votat:

„pentru” – 67

„contra” -60

abțineri – 2

Astfel, conform numărătorii, au fost exprimate 129 de voturi, din totalul de 136 de senatori ai României.