Gabriela Firea, după ce majorarea alocațiilor a fost respinsă: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării”

Gabriela Firea, după ce majorarea alocațiilor a fost respinsă: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării”
Gabriela Firea, după ce majorarea alocațiilor a fost respinsă: „Incredibil, vot împotriva copiilor țării”
Publicat: 25/02/2021, 18:33
Actualizat: 06/04/2021, 15:01

Parlamentarul social-democrat Gabriela Firea a luat poziție, după ce amendamentul privind majorarea alocațiilor copiilor a fost respins, joi, în comisiile pentru Muncă: „Nu sunt cuvinte în vocabular pentru a-i defini pe politicienii care în campanie au promis lapte și miere, iar acum s-au opus cu vehemență”.

Criticile Gabrielei Firea

„Incredibil, vot împotriva copiilor țării! Parlamentarii PNL, USR – Plus, UDMR din comisiile de Muncă, Egalitate de Șanse și Drepturile omului au votat împotriva amendamentului pentru majorarea alocațiilor, făcut la Legea Bugetului, depus de grupul nostru social democrat. Au votat pentru, alături de noi, doar parlamentarii partidului AUR”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Senatorul spune că era vorba de doar 0,27 % din PIB.

„Au găsit bani pentru toate interesele lor, dar nu și pentru copii!! Nu sunt cuvinte în vocabular pentru a-i defini pe politicienii care în campanie au promis lapte și miere iar acum s-au opus cu vehemență unui amendament atât de așteptat, de familiile din România”, conchide Firea.

Ce doreau cei din PSD

Gabriela Firea dorea majorarea alocațiilor copiilor de la 214 la 300 de lei. De asemenea, aceasta le solicita părinților să-i „sensibilizeze” pe parlamentarii PNL, USR și UDMR prin mesaje online.

„Dorim să prezentăm câteva detalii despre un amendament foarte important care se referă la toți copiii României. Ținem foarte mult la acest amendament. Cu siguranță, nu vrem să renunțăm la el. (…) Drepturile copiilor să fie respectate nu foar prin declarații publice, ci și prin fapte concrete. Noi am depus un proiect de lege care prevede dublarea alocațiilor, dar, din păcate, legea nu este respectată. Concret, amendamentul nostru va face în așa fel încât alocațiile copiilor să crească în următorul mod: pentru copiii de la doi ani până la majorat de la 214 la 300 de lei, iar pentru bebeluși până la doi ani, inclusiv copiii cu dizabilități, de la 427 la 600 de lei”, spunea Gabriela Firea, în urmă cu câteva zile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase