Gabriela Firea susține că pasajul de la Piața Sudului va fi gata în jumătate de an

Publicat: 21/10/2016, 13:33
Actualizat: 27/02/2017, 22:26

,,În acest moment cred că cea mai importantă întrebare este când se va realiza obiectivul Pasaj Piața Sudului? Este o întrebare care se află pe buzele tuturor bucureștenilor, tuturor turiștilor și mai ales a tuturor locuitorilor din zonă, care au fost deranjați de această lucrare. Dacă toate lucrurile se vor desfășura conform celor discutate până acum, în primăvara anului viitor lucrarea va fi finalizată, deci nu mai mult de cinci, șase luni”, a declarat primarul general al Capitalei.

Gabriela Firea a vizitat șantierul pasajului auto de la Piața Sudului împreună cu Gianni Pittella, Președintele Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European. Europarlamentarul s-a declarat încântat de posibilitatea de a efectua această vizită și a spus că își dorește să participe și la inaugurarea acestuia, peste o jumătate de an.

,,Sunt fericit că pot să facă această vizită de lucru și să văd cum decurg lucrările în cadrul acestui proiect important pentru partea aceasta a orașului, care va contribui la fluidizarea traficului, va crește calitatea vieții cetățenilor din București, dar și a turiștilor”, a declarat Gianni Pittella.

Conform estimărilor constructorului, proiectul este realizat în acest moment în proporție de 76 %, iar lucrările la pasajul rutier și pasajele pietonale sunt realizate în proporție de aproximativ 60%. În cursul acestei săptămâni a fost finalizată străpungerea tunelului rutier pe sensul Nițu Vasile – Calea Văcărești, urmând ca pânp la finalul acestei luni să se finalizeze și strapungerea tunelului pe sensul Calea Văcărești – Nițu Vasile.

Din cauza unor întârzieri cu decontarea lucrărilor executate, Primăria Capitalei ar putea fi dată în judecată de constructor pentru recuperarea banilor.

,,Suntem în niște proceduri de plângere prealabilă, conform legii, este vorba de bani care nu ne-au fost decontați pentru lucrările în curs, efectuate deja. Este vorba de aproximativ 20 de milioane de lei. Nu putem avansa acum un termen de finalizare a lucrărilor, pentru că depinde de momentul în care se iau aceste decizii. Suntem foarte aproape de a se lua o decizie, e posibil să fie gata în cinci luni”, a declarat Grigorie Verenciuc, directorul de proiect asocierea Astaldi, Euroconstruct.

Această procedură nu va afecta, însă, derularea proiectului, dă asigurări Grigore Verenciuc.

Realizarea pasajului subteran de la Piața Sudului, cu o lungime de 356 de metri, presupune săparea unui tunel care să lege CaleaVăcărești de strada Nițu Vasile, realizarea a patru pasaje pietonale, realizarea unei legături pietonale subterane între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stației de tramvai aflate pe Șoseaua Olteniței.

Lucrările la Pasajul auto de la Piața Sudului au demarat în luna mai 2014 și ar fi trebuit finalizate în decembrie 2015. Acest termen nu a fost respecta, însă, iar finalizarea pasajului a fost amânată prima dată până la mijlocul acestui an, apoi prelungit încă o dată pentru luna decembrie 2018. Investiția totală se ridică la 127 de milioane de lei, iar trei sferturi din bani ar fi trebuit să vină de la Uniunea Europeană. Dar din cauza întârzierilor și amânărilor repetate, doar 18 milioane de lei au putut fi decontați la UE, restul banilor pentru finalizarea pasajului urmând să fie asigurat din bugetul Primăriei Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”