GALAȚI. O femeie a ajuns în carantină după ce s-a certat cu soțul ei

GALAȚI. O femeie a ajuns în carantină după ce s-a certat cu soțul ei
GALAȚI. O femeie a ajuns în carantină după ce s-a certat cu soțul său / Foto: Pixabay
Publicat: 14/06/2020, 18:05

O gălăţeancă a ajuns în carantină după ce s-a certat cu soţul său. Ea va plăti şi amendă pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Femeia nu a fost găsită la domiciliu în timpul unui control şi le-a spus jandarmilor că a plecat la rude pentru a se linişti.

O tânără de 26 de ani, din Galaţi, a plecat din izolare pentru că s-a certat cu soţul ei. Ea a fost plasată în carantină instituţionalizată şi a fost amendată 1.000 de lei.

Femeia nu a fost găsită acasă în timpul unui control. Ea se afla în izolare la domiciliu deoarece revenise din Spania la începutul lunii iunie. Ulterior, femeia a fost găsită la rude şi le-a spus jandarmilor că a plecat de acasă pentru că s-a certat cu soţul.

Femeia s-a întors din Spania în data de 5 iunie şi urma să rămână în autoizolare la domiciliu până la expirarea celor 14 zile. Referitor la plecarea din domiciliul declarat, aceasta a spus verbal jandarmilor că s-a certat cu soţul ei şi a ales să meargă la rude, pentru a se linişti, fără a anunţa şi a primi încuviinţarea personalului medical.Pentru gestul său, femeia a fost introdusă în carantină instituţionalizată unde va suporta toate cheltuielile. De asemenea, jandarmii au aplicat măsura sancţionării contravenţionale, aceasta alegându-se şi cu o amendă în valoare de 1.000 lei”, a anunţat Jandarmeria Galaţi.

În timpul controalelor desfăşurate în judeţul Galaţi nu s-au produs şi alte incidente.

Lista cu țările din care poți veni în România fără să te bage în carantină sau izolare

Persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia şi Ungaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină sau izolare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase