GÂNDUL LIVE. Adrian Artene, directorul editorial Gândul.ro și Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, despre cazul comisarului care a ajuns „mâna dreaptă” a celui mai mare traficant de droguri din România: „Vor fi nume extrem de puternice, cu legături în structurile statului!”

Redactor:
Silviu Bănilă

Adrian Artene, directorul editorial Gândul.ro și Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro, au oferit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul comisarului Robert Badea, care a ajuns „mâna dreaptă” a celui mai mare traficant de droguri din România, Marian Cristian Bejan.

Polițistul antidrog despre care procurorii DIICOT au dovedit că ajunsese mâna dreaptă a celui mai mare traficant de droguri din România, Marian Cristian Bejan, ajunsese să câștige, lunar, în jur de 100.000 de euro. Anchetatorii susțin că există probe potrivit cărora comisarul Robert Badea controla traficul de droguri din marile cluburi bucureștene.

„Un personaj destul de discret în media”

Andrei Dumitrescu, jurnalist Gândul.ro: „Vorbim despre un personaj destul de discret în media. A început să se impună în lumea interlopă undeva în 2015. E unul din cele mai spectaculoase dosare DIICOT din ultimii ani.

E vorba de un traficant de droguri care încerca să-și elimine concurența, lucru oarecum neobișnuit pentru fauna infracțională din România.

România nu este Italia. E surprinzător să asistăm la o situație de genul ăsta, în care un infractor încearcă să suprime viața concurenței.

În general se bat sau se amenință”

„Vor fi nume extrem de puternice, cu legături în structurile statului!”

Adrian Artene, director editorial Gândul.ro: „Sunt convins că e doar fața văzută a acestui dosar. În privința acestui comisar au existat indicii încă în urmă cu doi ani. Au fost transmise avertizări despre acest comisar, cu legături în cluburile de noapte.

Toate aceste anchete și investigații care s-au întins pe doi-trei ani și care până acum ne oferă doar un anumit tip de tablou, eu sunt absolut convins că în spate vor fi nume extrem de puternice, cu legături în structurile statului!”

Andrei Dumitrescu: „Este adevărat, dar puterea exemplului contează. Când ai o relație cu cineva din sistem, te poți gândi că acel cineva are toate pârghiile ca să ducă plicurile cu bani mai sus, ierarhic.

S-a speculat faptul că prin intermediul acestui comisar-șef ajungeau anumite plicuri cu bani la cel mai înalt nivel în structurile combaterii criminalității organizate.

Bejan nu a apărut acum, ci acum a fost reținut. El și-a construit afacerile încă din 2015”

„E important ca cei de pe piața neagră să se teamă”

Adrian Artene: „E un personaj discret, până acum. Dar există note informative cu privire la această caracatiță. Să nu credem că Bejan coordona total de unul singur. E fals să credem asta. Sunt surse din cadrul Parchetului care ne asigură că vor fi surprize foarte mari în acest dosar.

A oferi anumite semnale lumii interlope… este extrem de important să știe cei care operează pe această piață neagră e foarte important să aibă teamă, nu de complicitate. Iată că și pedepsele care sunt la orizont sunt destul de mari”

Andrei Dumitrescu: „Situația cu Emi Pian a obligat cumva autoritățile să facă un exercițiu de imagine, să vină cu un dosar tare.

A fost asocierea cu un polițist, al cărui declin a început odată cu declarația ministrului de Interne și chiar s-a folosit de numele dosarului cu Badea, pentru a arăta că se mișcă ceva, și apoi acțiunile cu violentă, pentru că România nu este Catania”

Adrian Artene: „Când toate aceste fapte se rostogolesc, precum un bulgăre, începi să deranjezi.

Să nu cumva să descoperim că are de fapt șef. Nu există un raport de subordonare, dar am putea descoperi un raport de coordonare cu o persoană importantă”

Andrei Dumitrescu: „Există persoane care sunt în vizorul procurorilor. Dar până nu vor face un pas, este greșit să ne hazardăm asupra unor nume”

Adrian Artene: „Avem un pion, comisarul Robert Badea”.

„Averea este mascată”

Andrei Dumitrescu: „Badea a început ca ofițer de crimă organizată pe trafic de persoane. A avut niște probleme. Cei care au avut o problemă cu el au plecat la alte structuri și el s-a întors la Antidrog”

Adrian Artene: „Averea e mascată. Nu putem să avem o evaluare a beneficiilor financiare pe care Badea le-a realizat. Din sursele procurorilor, Badea producea, era răsplătit de rețele cu până la 100.000 de euro pe lună. Probabil că alte sume erau decupate din această răsplată și mergeau către alte direcții.

În principiu nici anchetatorii nu au interesul, pentru bunul mers al investigațiilor, să avanseze numele. În momentul în care documentezi o filieră, filiera se documentează foarte bine, după primele arestări”

„Regăsim, mai mult ca niciodatăm o complicitate între structurile statului și grupările mafiote”

Andrei Dumitrescu: „O să fac o adăugare. Ei se lovesc de încadrările faptelor și colaborează pentru niște pedepse mai mici. Au familii și ajung să-și toarne liderii”

Adrian Artene: „Nu ne-a fost dezvăluită o asemenea realitate în România. Am avut dosare, să nu uităm de cele din anii 1990. Rețele mari, dar acum găsim elemente de complicitate între structurile statului și grupările mafiote, ca niciodată.

„Bombardierii” sunt cei care se bat în trafic, aici vorbim de tentative de omor, droguri.”

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 anunţă un nou dezastru! Ce se...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
O FETIȚĂ s-a întors de la grădiniță și i-a ARĂTAT mamei ce primise. Femeia a...
Celebrul milionar a făcut praf un Lamborghini de 230.000 de euro, după ce a intrat...
Înmatriculări auto 2021. Ce s-a schimbat în acest an. Pașii de urmat
Probleme în prima zi de mandat pentru Joe Biden. Preşedintele a fost criticat pentru că...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
A MURIT! Alain Delon, ce dramă! S-a stins la 79 de ani, răpusă de o...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Horoscop 23 ianuarie 2021. Zodia care câștigă bani mulți
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului: A MURIT. Era tânără, frumoasă și talentată
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide