GÂNDUL LIVE. Andreea Marin: „Mă îngrijorează că sunt atâția oameni cărora nu le pasă de coronavirus” / Despre campania „Prețuiește Viața”: „Organizăm al nouălea convoi umanitar”

GÂNDUL LIVE. Andreea Marin: „Mă îngrijorează că sunt atâția oameni cărora nu le pasă de coronavirus” / Despre campania „Prețuiește Viața”: „Organizăm al nouălea convoi umanitar”
Andreea Marin critică vedetele de azi: „Oameni fără cultură generală, care apar și dispar...” (VIDEO)
Publicat: 27/07/2020, 13:03
Actualizat: 27/07/2020, 16:20

Andreea Marin a vorbit, în direct la GÂNDUL LIVE, despre criza coronavirusului, campaniile umanitare la care participă, „Prețuiește Viața” și „Nu există nu se poate”, dar și provocările din viața personală.

„Mă îngrijorează cumva faptul că sunt atâția oameni cărora nu le pasă. S-ar putea să nu înțelegi până la capăt o problemă. Dacă tot mor oameni s-ar putea să fie ceva argumente de luat în serios.

„Mama a murit în brațele mele”

Nu înseamnă că până în momentul în care am avut un accident și mama a murit în brațele mele eu nu credeam în posibilitatea de a avea accidente. La un moment dat ni s-a întâmplat nouă, ca familie.

Poate nu e cea mai bună paralelă, dar viața e fragilă. Ceea ce nu ni se întâmplă azi nu înseamnă că nu ni se poate întâmpla mâine.

Cu siguranță nu sunt chiar eu care o să i se întâmple, dar iată că lucrurile sunt imprevizibile, acest virus e incontrolabil tocmai pentru că este invizibil. Cu riscul de a-mi atrage păreri răutăcioase… Voi spune foarte limpede că dacă nu îți pasă pentru tine trebuie să-ți pese pentru ceilalți. Autoritățile greșesc pentru că nu iau măsuri de interdicție acolo unde este inconștiență.

E o discotecă cu mii de oameni … Să se închidă. O să îmi atrag o mulțime de înjurături. Doar mă întăresc înjurăturile lor.

Eu nu aș fi avut o funcție politică. Punct. E o alegere și nu discut. E nenegociabil. Mi s-a oferit posibilitatea de nenumărate ori. Nici să fiu legată de mâini și de picioare, ca să rămân acolo. Nu sunt omul potrivit la locul potrivit într-o astfel de poziție. Fac totul în ritmul meu, îmi văd de drumul meu. În limitele pe care le găsesc de cuviință.

„Nimeni nu este ferit de necazuri!”

Trebuie să fii răzvrătit. Eu nu stau să judec cine, cum. Sunt oameni care mor cu miile din pricina acestor boli. Poate fi mama ta, tatăl tău, copilul tău, știu că e dureros. NIMENI nu este ferit de NECAZ!

De ce să nu punem umărul, dintr-un spirit pozitiv… Sunt mulți oameni cu responsabilitate. Nu are rost să-i vedem doar pe cei supărați și gălăgioși, gândindu-se că dacă nu văd acel lucru nu există.

Nu am întâlnit pe cineva să am un asemenea dialog absurd despre purtatul măștii. Când e vorba de viață și de moarte, avem autorități care trebuie să ia măsuri în interesul protejării dreptului la viață. Avem o Constituție. Poate că iscă și astăzi dezbateri. Dacă o persoană are o părere despre o lege, nu înseamnă că poate să NU o respecte.

„Andreea Esca și-a luat de la destin lecția de viață”

Despre cazul Andreea Esca: Despre oricine…Eu sunt învățată cu atâtea bârfe. Eu nu am citit lucrurile astea, legate de Esca. Eu am ascultat-o doar pe ea. Punct. Știu că e un profesionist. O cunosc de atâta vreme. Poate a ieșit fără mască, dar nu stau acum să judec omul. Și-a luat deja de la destin lecția de viață. Nici un caz cu un limbaj care să jignească o familie deja încercată. Cine ești tu ăla corect să judeci un astfel de om?

E foarte ușor să vorbești, să fii INFLUENCER. Mie chiar nu îmi place termenul ăsta dintotdeauna. Influencer înseamnă cineva care influențează în bine. Ok, să fie sănătoși.

Sunt trecută prin foarte multe experiențe dramatice, grele, care țin de viața familiei. Poate viața profesională pare strălucitoare. În oglindă mă văd pe mine, cu toate durerile pe care le-am dus pe suflet, așa încât eu m-am călit pe această cale a mea de 45 de ani de viață, care nu-s puțini și a fost o viață plină și nu mă mai sperii de orice.

Despre campania PREȚUIEȘTE VIAȚA

Mă concentrez foarte clar pe ceea ce e cu adevărat important: să fim sănătoși, eu am rămas cea mai vârstnică din familia mea. Iar pe parte profesională m-a interesat în primul rând campania „Prețuiește Viața”, care a depășit un milion de euro în toată țara. Continuăm, organizăm al 9-lea convoi umanitar în țară, am ajuns în 34 de spitale, am atins aproape toate județele țării.

Suntem o fundație, care ține de dorința oamenilor de a ajuta. Cu ajutorul donațiilor am transformat în sprijin real, concret toată această adunare de fonduri sau de obiecte, de ex. am avut parte de donații de măști – 100.000 de măști pentru locurile cu cea mai mare nevoie acum. Diverse necesități pentru protecția personalului medical.

Dar și hrană, apă plată, un milion de litri de apă plată. Sunt zone unde apa plată este un lux. Când faci un convoi umanitar, este normal să te gândești la protecție. Nu mă explic la nimeni că am combinezon și că am o mască bună de la doctorul meu.

Atitudinea mea de perfecționistă este o povară pentru copil (Violeta). Dau un exemplu: eu caut mereu calea cea mai scurtă pentru rezolvarea unei probleme. Pentru mine tot timpul e o luptă cu timpul. Ritmul meu nu e neapărat ritmul celor dragi.

Dar trebuie să respecți și ritmul celorlalți. Lupta mea e cu mine însămi. Să învăț să tac, chiar dacă aș vrea să spun ceva.

E dreptul și dorința noastră de a avea și acea parte de intimitate care ne arată că avem ceva al nostru. Am avut și acel succes când aveam milioane de oameni audiență, dar am ajuns acasă să petrec singură Crăciunul, cu bradul meu. Dar acum e bine.

„NU EXISTĂ NU SE POATE”

Nu există nu se poate: Campania pornește de la principiul meu de viață, vine de la tatăl meu, care spunea mereu vorbele astea. Mai ales că atunci când veneam la el cu o plângere, tata îmi spunea NU EXISTĂ NU SE POATE. Pe ce cale ai mers? Vino cu imaginație suplimentară pentru a îmăplini acest lucru.

Există și situații specifice: când e o boală, un război, nu stă doar în mâinile mele să schimb ceva. Eu vorbesc acum despre ceea ce pot schimba prin propriile forțe, atunci când lucrurile depind de mine.

Am avut parte de oameni buni în jurul meu, specializați, mi-au arătat că revenirea e posibilă. Am scăpat de o depresie grea, care m-a dus până în pânzele albe. Am scăpat de 20 kg. De ce nu aș oferi șansa oamenilor care nici nu visează … de a înțelege că schimbarea e în noi și putem avea sfaturi de la cei pricepuți. Am avut și locuri speciale pentru cei din linia întâi. Avem și un bărbat în premieră, un jandarm din Timișoara.

Avem oameni din toată țara, cu blocaje, avem și psiholog, nutriționist la dispoziție. Avem saloane specializate cu oameni foarte bine pregătiți, în orașele lor în care locuiesc. Nu îi scoatem din mediul lor. Îi transformăm: pierd kilograme, întinerește tenul, își recapătă încrederea în ei. Învață un stil de viață sănătos: minte, trup și suflet. Anul acesta ne-am bazat mai mult pe online, pe WhatsApp. Însă există saloanele în orașele lor, acolo s-au luat măsuri drastice pentru siguranța lor. Un specialist din campanie arată ca un astronaut. Ajungem la finalul celor 3 luni de campanie, transformările sunt uimitoare. Ne vom întâlni cu toții pentru a face filmul final al campaniei, ca să vedeți că și în pandemie schimbarea e posibilă. În credință am reușit să construiesc extrem de mult. Când îmi pierdusem acest entuziasm, m-am regăsit doar prin credință. În fiecare dimineață sunt fericită pentru că port această credință în mine.

„Dumnezeu nu a plecat niciodată de lângă mine”

Am avut niște ani după moartea mamei, acum 36 de ani, nu am mai crezut în Dumnezeu și peste un timp, un an sau doi, am avut un moment de cumpănă și atunci am închis ochii și am zis „Doamne Ajută!”. Am conștientizat că Dumnezeu nu a plecat niciodată din inima mea.

Termenul de trei luni este cel fezabil pentru a face lucrurile din toate punctele de vedere sănătos. O schimbare în bine trebuie făcută așezat, nu pe grabă.

Am avut o întâlnire cu toate ambasadoarele, ca să vedem dacă schimbarea a fost de moment sau a continuat. Am avut o surpriză extraordinară. O schimbare făcută temeinic durează, erau mai bine acum!

Au avut curajul să facă mișcări îndrăznețe. Noi mergem pe ideea echilibrului și sănătății. Trebuie să fii frumos și sănătos, lucrurile acestea merg mână în mână”, a declarat Andreea Marin la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului