GÂNDUL LIVE. Andrei Metehău, consilier ALDE Sector 2: „Să aplicăm carantinarea acolo unde sunt probleme” / „Guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege”

GÂNDUL LIVE. Andrei Metehău, consilier ALDE Sector 2: „Să aplicăm carantinarea acolo unde sunt probleme” / „Guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege”
GÂNDUL LIVE. Andrei Metehău, consilier ALDE Sector 2: „Să aplicăm carantinarea acolo unde sunt probleme” / „Guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege”
Publicat: 27/07/2020, 13:18
Actualizat: 27/07/2020, 15:43

Andrei Metehău, consilier ALDE sectorul 2, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cei care nu respectă regulile de distanțare socială, în perioada pandemiei de coronavirus și incapacitatea actualului guvern de a relansa economia, aflată într-un colaps fulgerător.

„Acum două săptămâni am discutat și acum lucrurile sunt identice. E vorba de educație, din păcate au trecut 30 de ani de la Revoluție și nu reușim să impunem măsuri mai dure.

Aș folosi persoana întâi, din păcate, oaza asta de latinitate iată că ne-a dus după 4-5 luni de coronavirus să fim printre primele 2-3 țări infectate în Europa.

Exemplul Făget: „Să aplicăm carantinarea doar acolo unde sunt probleme”

Noi am spus de foarte multă vreme. E acest oraș Făget, carantinat. Am zis să aplicăm carantinarea unde sunt probleme. Să punctăm exact acolo unde apar acele cazuri în număr foarte mare, să izolăm local. Din păcate s-a așteptat această lege a carantinării, pe care dacă Avocatul Poporului o va contesta, va fi din nou contestată. E o lege pe genunchi. Înainte era permisă carantinarea locală.

Al doilea argument e legat de măști: guvernul a promis măști pentru cei vulnerabili. Nici acum nu avem această lege.

Din nefericire iată că și medicii care sunt…Ați văzut acele proteste, sunt neclarități, s-au promis sume de bani care deocamdată nu au ajuns la toți, acele suplimente financiare.

E adevărat că nu sunt destui. Sunt persoane care lucrează peste 24 de ore. La nivel de asimptomatici se pot găsi și medici generaliști, nu aș vrea să îmi dau păreri neavizate, dar există destui medici în țara asta.

Am citit amuzat declarația doamnei Alexandru, ministrul Muncii, legat de persoanele din somaj, locurile de muncă , care sunt cu câteva sute mai puține. În luna mai eram la 5,2 șomaj, la 400.000 de șomeri, cei de la BNS au vorbit de peste 600.000 de șomeri. Prin IMMInvest au fost ajutate doar 1.000 de firme. Lucrurile evoluează negativ, acel program a venit acum câteva săptămâni la o terasă din București, un program maximizat așa la un nivel la care orice profesionist poate să vă spună sunt lucruri aplicabile în 15-20 de ani, dar în niciun caz de a salva o economie distrusă precum România.

Guvernul Orban, „incompetent”. Economia este în colaps!

Sunt niște măsuri care trebuiau luate urgent: legea pensiilor, șantierele de infrastructură cu finanțare, trebuiau făcute aceste lucruri de câteva luni. Lucrurile au stagnat din cauza incompetenței actualului guvern.

Ceea ce a apărut în spațiul public legat de școală este de un ridicol extrem: 50% în clase, 50% acasă…Sunt niște fantasmagorii prezentate ridicol. Și pentru mediul universitar e o problemă, noi vorbim doar despre școala primară, gimnaziu.

Sunt 30-40% persoane fără acces la educație online. Acolo unde nu sunt atâtea cazuri să lăsăm consiliile să dea drumul la școli, unde se poate da drumul. Sigur, sunt cazuri punctuale…Și în cazul Capitalei, poate sunt sectoare unde poate fi dat drumul la școală. Suntem deja în august. Dl. Tăriceanu a chemat societatea civilă în Parlament pentru discuții. Nici până acum nu a venit nimeni”, a spus Andrei Metehău la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Unul dintre ultimele videoclipuri postate de Mădălin a devenit viral după moartea lui: „Oamenii o...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Studiu: Aproape jumătate dintre români preferă să aibă în case între 22 şi 24°C
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Maghiarii au învins în România. Schimbarea care îi duce la vârf în 2024
Sute de oameni au fost prezenți la priveghiul lui Costel Pelerinaj interlop la priveghiul lui...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Gazul înghețat de pe Uranus și Neptun ne-ar putea spune cum s-au format aceste planete