GÂNDUL LIVE. Ciprian Ciucu, primarul ales al Sectorului 6, despre criza Covid-19: Trebuie să vedem ce măsuri putem lua, mă focalizez pe zonele cu risc mare de contaminare

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Ciprian Ciucu, primarul ales al Sectorului 6, despre criza Covid-19: Trebuie să vedem ce măsuri putem lua, mă focalizez pe zonele cu risc mare de contaminare
GÂNDUL LIVE. Ciprian Ciucu, primarul ales al Sectorului 6, despre criza Covid-19: Trebuie să vedem ce măsuri putem lua, mă focalizez pe zonele cu risc mare de contaminare

Ciprian Ciucu, primarul ales al Sectorului 6, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că se va concentra, când va prelua mandatul, asupra zonelor cu risc mare de contaminare în pandemia de coronavirus, dar se va pregăti și pentru venirea iernii, din punct de vedere al utilajelor de salubritate.

„Trebuie să fac o analiză, ca să văd măsurile luate până acum în Sectorul 6. S-au cumpărat niște tablete, vreau să văd dacă au ajuns la copii.

Măsuri anti-Covid-19 în Sectorul 6

Nu se învață în 5 școli, pentru că sunt în reabilitare. În august s-au apucat, foarte târziu. Trebuie să vedem ce măsuri putem lua, mă focalizez cu zonele cu risc mare de contaminare – piețe, administrații, unde vin oamenii să stea la coadă. Trebuie să luăm măsuri speciale. Oamenii vor fi direcționați spre zona online.

Orice măsură care poate contribui la stoparea acestei pandemii este foarte bună. Port mască peste tot. Mi-am limitat foarte mult interacțiune cu cei cu care mă întâlnesc, acolo toată lumea poartă mască.

„Vine iarna, sunt preocupat de salubrizare”

Oamenii îți transmit problemele lor, vor să fie rezolvate, dar eu nu sunt primar în funcție. Mâine va fi validată candidatura mea și va fi un circuit de documente între judecătorie, primărie, urmând ca spre sfârșitul săptămânii viitoare să pot depune jurământul. E ciudat pentru că vrei să ai un cuvânt de spus. Pe ce se fac plățile, pe ce se fac achiziții… E ciudat pentru că nu ai acces la ele.

Fiind așa între lumi, ești ales, dar nu ești primar, în toate funcțiile. Lucrurile se împart în două categorii: importante și urgente.

Vine iarna, vreau să mă asigur că există contract cu firma de salubrizare pentru dezăpezire.

„Vreau să investim în containere pentru elevi”

Vreau o analiză corectă pentru a vedea ce putem face pentru a limita răspândirea Covid-19. Aici sunt mai multe opțiuni, unele țin de enforcement, dar și chestiuni de investiție – mă gândesc ca pe școli să investim în containere, pentru ca elevii să poată veni la școală, să avem mai mult spațiu. Ai nevoie însă și de profesori.

Mă interesează câte cazuri sunt în Capitală, care e distribuția pe sectoare, dacă există unități de cazare suficiente. În privința spitalelor, în Sectorul 6 nu avem niciun spital, dar vreau să fac unul mic, cu 150 de paturi, unde va prima diversitatea serviciilor. Vreau să pun accentul pe un diagnostic corect, cu mare focalizare pe pediatrie.

Eu nu am călcat în Primărie, mie îmi plac pisicile, poate să stea liniștită. Îmi plac și câinii, dar mâța nu trebuie să-și facă griji”, a declarat Ciprian Ciucu la GÂNDUL LIVE.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Unde lucrează acum Elena Băsescu. Și-a dat demisia de la fostul loc de muncă pentru...
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
O echipă de specialişti a stabilit finalul pandemiei. Când se va termina coşmarul pentru România
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Horoscopul de weekend. Ce-i așteaptă pe nativi până pe 1 noiembrie
Inchide