GÂNDUL LIVE. Cristian Diaconescu, despre Planul Național de Redresare și Reziliență: „Faceți orice, numai prostie și hoție să nu fie”

Publicat: 25/03/2021, 21:01
Actualizat: 06/04/2021, 14:15

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, invitatul Emmei Zeicescu la Gândul Live, a spus că în momentul în care a fost întrebat de un politician de la guvernare ce părere are în legătură cu Planul Național de Redresare și Reziliență, a răspuns: „faceți orice, numai prostie și hoție să nu fie”.

Cristian Diaconescu, despre PNRR: „Faceți orice, numai prostie și hoție să nu fie”

 „Când am fost întrebat de cineva din actuala guvernare despre părerea mea în legătură cu actualul Plan de Reziliența și Redresare, eu am spus: faceți orice, numai prostie și hoție să nu fie”, a dezvăluit liderul PMP.

Autoritățile ar trebui să comunice măsurile restrictive mult mai eficient decât acum

„Când se iau decizii în legătură cu limitarea drepturilor oamenilor de a petrece mai mult timp afară din case ar trebui să existe o comunicare mult mai eficientă decât acum. Aceste decizii ar trebui explicate. Poate există oameni raționali care vor accepta. Aș explica mai mult deciziile adoptate. Instituțiile nu ar trebui să se mai contreze, avem nevoie de coerență, pentru că în altă ordine de idei se creează vulnerabilități și aceste vulnerabilități se întorc împotriva oamenilor care trebuie serviți. În ceea ce privește situația din sănătate, ar trebui, cei care am fost în politică, să ne cerem scuze, chiar dacă nu am fost toți implicați”, a spus Cristian Diaconescu.

Despre evoluția PMP

„Noi avem oameni de calitate și vrem să facem un alt fel de politică. Sper totuși că un partid conservator de dreapta să fie recunoscut în noi. O să încerc să aduc și o zonă tehnocrată alături de noi. În zona de dreapta, lucrurile sunt destul de neclare, că să fiu amabil. Cred că acest guvern nu va rezista mai mult de doi ani în formula actuală”, a explicat liderul formațiunii politice.
Întrebat dacă ia în calcul o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, Cristian Diaconescu a evitat să dea un răspuns concret.