GÂNDUL LIVE. Dan Antonescu: „Cei mai buni psihologi sunt escrocii!” / Sfaturi pentru a ne feri de hoți în perioada pandemiei

Publicat: 08/04/2020, 12:22
Actualizat: 08/04/2020, 17:48

Dan Antonescu, consilierul șefului Poliției Române, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că emoționalul este exploatat de escroci, mai ales în această perioadă tulbure cu pandemia de coronavirus.

„Am discutat de multe ori, am prezentat numeroase cazuri. Nu facem altceva decât să constatăm că și infractorii își modifică metodele în funcție de situația dată. Acel individ nu a sunat la întâmplare, știa foarte multe date din familia respectivă. Cea mai bună metode e să-l sune pe cel despre care se spune că ar avea problema respectivă. Omul era bine mersi, nu internat, nu nimic.

Ei vor găsi orice. Dacă nu merge cu aparatul, merge cu medicamente. Vor să convingă omul să dea bani. Sunați-l pe cel vizat. Am avut situații în familia mea, cu asemenea apeluri. A fost sunată persoana și oamenii s-au lămurit.

Autorul riscă foarte puțin. Chiar dacă ordonanțele militare prevăd plusuri de pedeapsă la codul penal. Sancțiunile nu sunt suficient de descurajante. Dacă s-ar face dosar și s-ar merge pe pedeapsa maximă aceste lucruri fiind publice pot duce la descurajarea indivizilor.

Oricum ei nu produc nimic, doar necazuri. Să revizuim legislația, plecând de la premisa că e vorba de o anumită sumă. Să spunem 10.000 lei, pentru unii nu pare mare. Sau 2.000 de lei. Pentru unii e singura șansă de supraviețuire. Bătrâni care au strâns bani pentru necazul final. Și-au rupt de la gură oamenii și vin acești indivizi și le iau toată agoniseala.

Pedepsa trebuie să fie exemplară pentru acești indivizi. Cei mai buni psihologi sunt escrocii. Au arta psihologiei, să mă ierte psihologii cu acte în regulă. Se îmbracă frumos, vorbesc frumos, se adaptează din mers. Dacă o simt că e mai distantă marșează pe emoțiile respective. Se folosesc de reacțiile tale pentru a-ți demonstra că ei știu ceva despre tine. E arta escrocului. Și ministrul de Interne le-a transmis un mesaj celor care fac asemenea fapte. Un polițist care la începutul anilor 1990 a intervenit la pseudodemocrația din România, poliția a reușit să țină fenomenul infracțional sub control.

Acum poliția e mult mai instruită și dotată. Acum cifra de afaceri a infracționalității e în scădere drastică deoarece unii dintre infractori șomează, cum ar fi hoții de case. Dar escrocii încearcă pe alte căi să intervină. Furturile sunt sub 50%. Asta nu înseamnă că vom sta relaxați ca polițiști. Tot aparatul polițienesc lucrează și urmărește acest fenomen. Escrocii sunt monitorizați. Când va începe această stare, vor pleca pentru că nu pot să își facă de cap. Vor fi anihilați din timp de polițiști. Nu îmi permit să comentez ce a făcut un jandarm (cel care a lovit un tânăr).

E liniște pentru că hoții știu că vor fi prinși. Ei au plecat în alte țări pentru că aici nu au sorți de izbândă”, a declarat Dan Antonescu la Gândul Live.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer