GÂNDUL LIVE. Dan Bittman vrea să moară de Covid, Corina Chiriac trăiește ca într-o închisoare! / Declarațiile negaționiștilor, „disecate” în direct

Redactor:
Silviu Bănilă

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a devenit „viral” cu declarațiile de la Gândul Live, prin care neagă criza Covid-19. I-a urmat apoi Corina Chiriac, o altă artistă apreciată de public.

Cazul lor a fost dezbătut de Mihai Morar – editorialist Gândul și Adrian Artene – director editorial Gândul, în direct la GÂNDUL LIVE. Puteți citi mai jos declarațiile care au inflamat o țară întreagă!

„Nu se poate să nu începem să vorbim în țara asta. Pentru ce s-a mai murit acum 30 de ani? Ca să ascult când vine cineva și îmi spune cu degetul să stau în casă, că altfel vom muri după sărbători. Nu a murit nici dracu toată vara. Sunt 5.000 de morți, împărțiți la 8 luni de zile.

Dan Bittman vrea să moară de Covid-19: „Să dea Dumnezeu să…”

Eu nu contest că au fost cazuri dramatice. Atâta vreme cât nu pot să fac nicio autopsie, eu nu pot să spun că în România au murit 5.000 de oameni de Covid.

Spun lucrurilor pe nume. Am gura spurcată și îmi permit s-o spun. Și asta o să fac până când o să închid ochii. De Covid, să dea Dumnezeu să mor și eu de Covid. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții de genul ăsta. Sunt degradante, dezumanizante”, s-a lamentat Dan Bittman la GÂNDUL LIVE.

Corina Chiriac se simte ca la închisoare

„Fac parte dintre cei care cred că cifrele sunt umflate. Îmi e frică de faptul că societatea umană, în general, poate claca în anumite perioade sau din anumite motive tocmai din cauza izolării. Pe noi ceea ce ne ține moral este asocierea cu prietenii, chiar și cu cei cu care te cerți.

Perioada asta mi se pare un altfel de închisoare și este. Dar ca să urmez sfaturile părintelui Papacioc în martie m-am apucat de un proiect, îmi scriu amintirile.

(…) Comunismul era un sugar cu suzeta în gură față de vremurile actuale, pentru că am trăit acele vremuri și știu ce a fost bun și rău”, a declarat Corina Chiriac, într-o altă emisiune GÂNDUL LIVE.

A. Artene: „Mă deranjează opiniile nefundamentate pe baze solide”

„Atâta vreme cât există dreptul la opinie, exercitat de Dan Bittman și Corina Chiriac. Nu sunt voci izolate. Acest drept… îmi arog să nu fiu de acord. Dan Bittman vorbește și inflamează lucrurile. Vorbea despre manipulare, de ce oare noi românii nu ne rezumăm să acționăm în aria noastră de competență? Ți l-ai imaginat pe Cercel contestând calitățile vocale ale lui Dan Bittman?

Mă deranjează, mă intrigă opiniile nefundamentate pe baze solide. Nu intru într-un conflict, dar nu trebuie să înțelegem că Dan Bittman are dreptate totală. Vorbește despre autopsii, eu nu pun verdicte, dar ofer și altă față a unei declarații. Autopsiile, pe GÂNDUL am scris, se efectuează. Gândul a publicat încă din iulie un raport, 5 din 9 autopsii arată că în asociere cu alte boli, Covid-ul este ucigaș.

Bittman a polarizat vocile din cealaltă tabără. Nici viața mea nu mai e ca înainte, e deformată, resimțim și noi această problemă. Dar nu putem să negăm existența acestui virus și urmările lui, mor oameni. Nu vreau să insist asupra acurateței cifrelor.

Am anumite rezerve în privința cifrelor, colectate la nivel național. Probabil că acuratețea lor nu e 100%.

Nu sunt voci care să nu fie auzite. Corina Chiriac vorbea despre o situație ieșită din comun, despre închisoarea în care ne aflăm.

Pandemia e o situație excepțională, suprapunerea cu comunismul e falsă, acolo era un alt gen de închisoare, a unui regim.

Nu e o breaslă neîndreptățită. Pandemia a generalizat la nivel național situații dramatice. Drama în România. Vorbim despre afaceri prăbușite. Afaceri cu 70 angajați. Domeniul Horeca. Industria de mobilă. Nu știu. O situație excepțională. Nu negăm discursul lui Bittman, al lui Chiriac, acest discurs, retorici, vin să reprezinte o retorică generală, care există… A acumulat frustrări”, a declarat Adrian Artene la GÂNDUL LIVE.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
BREAKING NEWS în cazul Caracal! A fost găsit MORT în această dimineaţă
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Explicația uluitoare a unui oficial după apariția pozelor groaznice de la spitalul din Reșița. Cum...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Tragedie imensă de 1 decembrie în showbiz. Vedeta a fost găsită moartă în urmă cu...
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
O femeie a pus bicarbonat de sodiu în șifonier. Ce a observat după doar 3...
Ce nu se oferă cadou de Moş Nicolae 2020? Aduce mare ghinion!
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Cristi Borcea, mărturisiri de senzație despre cei nouă copii ai lui: „Sunt atât de fericit...
Inchide