GÂNDUL LIVE. Diana, româncă din Milano: „Avem voie să ieșim afară. Am văzut câțiva bătrâni pe stradă, copii nu” / „Nu înțeleg de ce în Lombardia mor sute de oameni, iar în alte provincii, doi-trei”

Redactor:
Gandul

Diana Samohvalova, o româncă stabilită în Milano, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că situația s-a mai ameliorat în zona în care locuiește și oamenii au voie să iasă la scurte plimbări în oraș. Pe de altă parte, tânăra mămică nu își scoate și copiii afară, cel puțin pentru moment.

„Chiar astăzi mai devreme m-am întors de afară. Am văzut câțiva bătrâni, niciun copil. Personal nu aș scoate copiii afară. Ating 10 mânere, 10 scări. Pentru mine nu s-a schimbat nimic. Eu am doi copii. Mergem o dată la 10 zile pentru produse. Prefer să fie aceeași zi pentru lecțiile pentru cel mare. În rest stăm în casă. Aerisesc de multe ori pe zi.

Așteptăm. A fost dată ordonanță pentru lockdown. Profesorii ne-au dat teme. Școlile nu se mai deschid anul acesta, așa se speculează!

Din câte am auzit, nimic oficial, nu s-a anunțat nimic, dar vor să vadă cum evoluează lucrurile. Sunt cazuri ca și peste tot, dar Lombardia e ca o țară aparte. Aici cresc cazurile, aici mor oamenii. În celelalte provincii mor 2-3, aici mor cu sutele.

Nu pot să îmi explic. Sunt alte regiuni în care sunt mai apropiate de celelalte țări. Nu știu cum e la alții, nouă la muncă ne plătesc jumătate din salariu, eu lucrez și online, deocamdată suntem ok, plătim chiria, mâncare, servicii. Dacă nu aș avea 2 joburi, nu ar fi așa simplu.

Din câte știu de la românii de aici, nu cred că mulți vor să se întoarcă. Cel mai grav motiv pe care îl acuză este că nu vor să expună riscurilor familiile. Preferă să stea aici, până se rezolvă situația.

Mama mi-a zis la început să aduc copiii la ea, dar am refuzat. Eu prefer să stau aici, atât eu și copiii avem asigurare, sunt mult mai sigură aici decât în România”, a declarat Diana la GÂNDUL LIVE.

Inchide