GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul sindical SNPPC, confirmă întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu! „Nu s-a negociat nimic. A fost o discuție extrem de clară”

GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul sindical SNPPC, confirmă întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu! „Nu s-a negociat nimic. A fost o discuție extrem de clară”
GÂNDUL LIVE. Dumitru Coarnă, liderul sindical SNPPC, confirmă întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu! „Nu s-a negociat nimic. A fost o discuție extrem de clară”
Publicat: 13/08/2020, 13:03
Actualizat: 13/08/2020, 15:14

Dumitru Coarnă, lider al sindicatului polițiștilor SNPPC, a confirmat, la GÂNDUL LIVE, întâlnirea de taină dintre șefii din Poliție și reprezentanții clanului Duduianu, în contextul înmormântării liderului interlop Emi Pian. 

„Nu a fost nicio rugăminte, nicio negociere. A fost o discuție extrem de clară. Nu s-a negociat nimic. Confirm întâlnirea respectivă. Da, bineînțeles. Nouă nu ni se pare ciudată. Lucrurile astea au mai fost făcute în timp și spațiu.

Au fost aplicate peste 250 de amenzi. Șeful Poliției trebuia să fie acolo, pentru că e singura autoritate. Asta e legea.

Nu a fost nicio negociere cu interlopii. Li s-a spus că necunoașterea legii nu e un element care să-i păzească de sancțiuni. Nu știu dacă întâlnirea a avut loc într-o biserică. Nu cred. Nu știu. Nu vreau să comentez.

Dvs. ați fost prezent la discuții? De unde scoateți sintagma asta, că au fost rugați? Toată presa a fost la discuția asta? E o știre falsă.

Nu era în competența dl. Vela să fie acolo… Nu e adevărată. Vorbeam de mai multe infracțiuni, autori în stare de libertate, în cazul cărora aveam certitudinea că au comis infracțiuni.

„Să luăm 100 de oameni pe stradă, 99 nu știu nimic”

Discuțiile cu familia au fost purtate strict la eveniment, legat de criza sanitară prin care trecem. Ei nu știau decât la televizor. Nu știau niște lucruri. Nu mă îndoiesc că așa este. Să luăm 100 de oameni pe stradă, veți vedea că 99 nu știu nimic. Cu studii superioare. Dacă îmi răspund punctual la întrebări, fac ce vreți.

Știți ce se întâmplă? Mass media a acordat o atenție extrem de largă acestui eveniment, l-a făcut rege pe Emi Pian. Sunt convins că știți cine sunt acești oameni.

Eu respect mass media, de multe ori m-a protejat, chiar dacă am avut contradicții. Pentru mine, în țara asta, ultimul lucru ar trebui să dispară media, libertatea de exprimare.

„E ca povestea cu iepurașul…”

Dar mă deranjează că suntem în povestea aia cu iepurașul. De ce nu ai șapcă? Dacă nu mergeam, spuneați că ne e frică de Emi. Dacă am mers acolo…Ce ați căutat voi acolo?

Mă documentez și vă spun unde a avut loc întâlnirea. Avem mandate de arestare preventivă pentru tentativă de omor. Se ridică problema legitimei apărare. Unii au vrut să-i măcelărească pe altul. Trebuie luată extrem de clară în calcul legitima apărare când avem tentativă de omor cu privire la familia Pian. Aveau o problemă care s-a declanșat atunci, în urmă cu 30 minute.

Jucau barbut, s-au certat pe bani, s-au înjurat. Conflictul a fost brusc. La nivel de încadrare juridică, se impune lovitură cauzatoare de moarte. Nu este omor calificat. Dar când văd reținerile și am văzut în media tentativă la omor calificat, singurul care a fost subiect a fost autorul de omor. Richard Emanuel. Luăm în serios din punct de vedere juridic legitima apărare.

Nu cred în această variantă cu înregistrările șefilor din poliție de către Duduieni. Dacă lucrurile stăteau așa și jurnaliștii au înregistrarea, e infracțiune de divulgare de informații, infracțiune penală.

„La nivelul Poliției Capitalei există un conflict”

Vă spun ceva în premieră: La nivel de Poliția Capitalei, e un conflict. Dvs. faceți bine ce faceți că speculați o prostie a noastră. Unii se văd șefi la IGPR, se văd șefi nu știu unde… Dacă acea casetă exista, era deja în presă. Eu merg pe o posibilitate foarte mică. Dacă există caseta, va apărea urgent în presă. Cel care o are, pe care îl suspectez eu… O va da presei.

Eu sper să nu fie așa. M-am documentat, a fost o discuție despre lege, cu privire la starea de alertă. Pe mine mă interesează rezultatul. A fost cel scontat de mine. Depinde și cum o spui. Tonul face muzica. De acord cu dvs. aici.

Să știți că analizând calitățile lui Berechet, este un polițist bun. În scrisoarea anonimă, unde cineva avea interes, se spunea de dezinfectanți etc. Fals! Noi am investit 3 milioane pentru a cumpăra dezinfectanți. Se amestecă minciunile. Sunt două faze cheie acolo: Berechet s-a dus să vorbească cu interlopii. El mi-a transmis să-l sprijinim cu materiale. În criză a dormit la birou omul ăsta. Să înțeleagă lumea despre ce vorbim.

Nu am niciun interes propriu să-l protejez pe Berechet. Mi se pare la fel de imoral să arunci cu noroi într-un om, știu foarte bine ce a făcut la Poliția Capitalei”, a spus Dumitru Coarnă la GÂNDUL LIVE.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Ce mașini au avut invitații Simonei Halep și ai lui Toni Iuruc la petrecere de...
Protest cu lacrimi la Caracal, la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Ți se...
Rezultate Admitere Liceu 2021. Situaţia completă. La ce liceu au intrat elevii
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Țara în care parlamentarii primesc aproape 50.000 de euro ca să-şi cumpere maşini, iar profesorii...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Gina Pistol, înspăimântată din cauza amenințărilor primite. Este hărțuită constant: 'S-au întâmplat lucruri oribile'
Oana Zăvoranu, reacţie spectaculoasă după ce Marius Elisei a apărut gol puşcă pe Instagram. Oana...
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Pensiile care deja s-au mărit masiv! Veste uriașă pentru 7,5 milioane de români
BOMBĂ! Simona Halep i-a PĂCĂLIT pe toți! De ce s-a ținut petrecerea, de fapt
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...