GÂNDUL LIVE. Intervenție controversată a polițiștilor la Hunedoara! Un bărbat de 63 de ani susține că a fost agresat în timp ce se afla la grătar în spatele blocului: „M-au făcut praf!” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)

GÂNDUL LIVE. Intervenție controversată a polițiștilor la Hunedoara! Un bărbat de 63 de ani susține că a fost agresat în timp ce se afla la grătar în spatele blocului: „M-au făcut praf!” (DECLARAȚII EXCLUSIVE)
GÂNDUL LIVE. Intervenție controversată a polițiștilor la Hunedoara! Un bărbat de 63 de ani susține că a fost agresat în timp ce afla la grătar în spatele blocului: „M-au făcut praf!”
Publicat: 04/09/2020, 12:21
Actualizat: 04/09/2020, 14:38

Intervenție controversată a polițiștilor la Hunedoara: Agenții au tăbărât pe un bărbat de 63 de ani, care făcea un grătar în spatele blocului și au dat cu spray lacrimogen. Victima a vorbit la GÂNDUL LIVE despre incident, alături de Dumitru Coarnă, liderul SNPPC (Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual).

Polițistul din Hunedoara, care a folosit spray lacrimogen, cercetat de procurori

Cu privire la modul de intervenţie al acestui poliţist, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus efectuarea de verificări disciplinare, prin Biroul Control Intern, transmite B1.RO.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind coordonare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara”, a informat Bogdan Nițu, reprezentantul IPJ Hunedoara.

Dumitru Coarnă, lider SNPPC: „Nu am văzut imaginile, informația acum o aflu, pentru că am fost la Mamaia, cu abilitate pe Cartel Alfa. Să verifice. Nu am văzut niciun fel de imagine”

Vasile Grad, victima intervenției: „Mi-am făcut un gard lângă bloc, pentru a pune haine și am făcut un gard de 80 cm lângă geam și o plasă de sârmă, la care avem un domn pe scară la Poliție și s-au adunat niște bani pentru a face lucrările la demisol.

Eu cu vecinii mă înțeleg binișor, am strâns 200 milioane pentru subsol. Dar rahatul e până în brâu și le-am zis, de atunci are ce are cu mine și cu Hosu Costică.

Atât a fost. Domnul de pe scară cu noi a sunat poliția și ne-a luat…nici să se prezinte, nimic, așa se vorbește. Au tras de mine, să mă legitimez. Le-am zis că soția e plecată din oraș și când vine le arată actele.

Am luat-o din colțul blocului spre vecinul unde se făcea un grătar, eu vin cam rar, de două ori pe an acasă, lucrez în Germania. Au zis că fac mișto de ei, m-au făcut praf. Nu pot să mă pieaptăn pe cap. Le-am zis…de ce mă încătușați. Au dat cu spray spre vecinul spre fată. Mi-au spart ochelarii când m-or brutalizat.

Eu îmi pierd serviciul, lucrez șofer pe TIR, animale vii, dar nu pot să conduc, pe 7 trebuie să fiu acolo. Atât m-au frământat. Mi-au rupt totul de pe mine. Nu înțeleg de ce”

Coarnă: „Am auzit punctul de vedere în cauză. Respect acest punct de vedere. Dar ar trebui să avem ambele părți, să vedem de ce s-a ajuns în această situație extrem de delicată. Sunt anumite situații pe care le putem aplana. Nu am celălalt punct de vedere. Dacă știam că discutăm mă documentam.

Există posibilitatea să fi încălcat o lege. Trebuie să avem polițiști pentru siguranță publică. Acolo a fost un apel 112, depinde ce s-a transmis. Mi-e greu să trag niște concluzii…

IPJ Hunedoara simte nevoia unei anchete. Să vedem dacă polițiștii au greșit. Am mai avut situații. Acolo e vorba de o proprietate și trebuie să ai niște autorizări prealabile. Lucrurile sunt undeva în ilegalitate”.

Mădălina Hosu, mama fetiței, soția dlui Hosu: „I-am rugat să se calmeze, dar nu a ținut nimeni cont. Mai multe persoane au încercat să ajute. Un polițist care era la un metru de soțul meu a scos spray-ul și i-a dat în față. Fetița tușea, avea ochii roșii, iar restul de polițiști au plecat zicând că ei nu au dat, au zis să mă uit pe filmare, pentru că ei nu au dat. E speriată nu mai suportă televizorul dat tare, dacă tușesc fetița se sperie.

Fetița mea e născută prematur și din trei în trei luni e evaluată de medic. Vreau să aflu identitatea domnului care a dat cu spray și să mergem în instanță”

Coarnă: „Doamna a fost extrem de rațională. Mie mi-e greu să trag concluzii, cu asemenea informații primare, dar dacă vreți, s-a declanșat o campanie negativă împotriva polițiștilor și există o temere. Dacă te duci, de ce te-ai dus…Există această temere de intervenție, pentru că tot timpul se face această presiune pe polițiști. Trebuie să scoatem în evidență și aspectele pozitive.

Nu s-a negociat nimic la întâlnirea cu interlopii. Nu putea să o facă dl. Gavriș, dar el nu a ieșit din birou de frică. Are în fișa postului lucrul ăsta. A fost omul, Berechet. A fost o decizie luată la nivel de ministru de Interne. Dl. Vasilescu era în concediu, l-au chemat și i-au zis că are autoritate asupra membrilor familiile respective.

Sunt situații când putem aplana un conflict prin comunicare. Avem voie să folosim forța. Inclusiv dacă e disproporționată. Dacă avea în mână o furcă… Nu e trafic de influență, și un polițist este cetățean, a amendat… Să începem cu începutul. Nu de grătar a fost vorba. Gardul acela nu e proprietate individuală și comună. Ăsta e pasul doi, dar să luăm cu începutul.

Scandalul din curtea Mitropoliei: Mai mulți romi au mers să jure pe Biblie că vor încheia conflictul, dar s-au luat la bătaie

Coarnă: „O să avem în continuare conflicte în această etnie. E vorba de lipsă de educație. Oamenii e clar sunt în zona lipsei de educație. Generează acest tip de comportament violent. Am încercat să-i educăm, am încercat să îi scoatem din judecata de stabor. Acele cutume sunt mult mai puternice decât legea.

Nu am văzut intervenția”

Șicană în trafic în București: Doi șoferi s-au bătut în trafic, în urma unei tamponări

Coarnă: „E o culpă. Niște oameni să zic eu proști. Se poate întâmpla oricui. Neatenție, oboseală. Și eu am pățit-o. Am vorbit cu omul, am văzut că vinovăția îmi aparținea. V-am spus că avem deficit de personal și e greu să avem patrule peste tot. Suntem într-o zonă extrem de delicată.

Societatea e razna, dar noi trebuie să așezăm lucrurile. Până la urmă ce facem, nu mai ieșim din casă. În zonele rău famate trebuie să stăpânească poliția situația. Suntem victime în mod cert. Sunt zone în întreaga lume în care poliția nu prea intervine. Nu e ok, vorbim de neîncredere și lipsă totală. De acord cu dvs, dar trebuie făcut ceva. Cei care ne conduc trebuie să înțeleagă fenomenul. Mint poporul cu televizorul. Dar situația e asta pe care o discutăm noi acum.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel Dragomir, ucigașul Andreei. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate:...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...