GÂNDUL LIVE. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, despre interlopii care fac legea în România: Vorbim de cu totul alte persoane, nu au nicio legătură cu etnia, o fac de râs

Publicat: 10/08/2020, 12:35
Actualizat: 10/08/2020, 14:17

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre clanurile de interlopi care fac legea în România și măsurile care trebuie luate împotriva lor. Colonelul în rezervă face referire, bineînțeles, la cazul liderului interlop Emi Pian, ucis de un rival, în urma unui scandal.

„Am ascultat-o pe doamna care a vorbit înaintea mea, jos pălăria, sunt multe personalități deosebite din etnia aceasta, în artă, cultură. Dar acum vorbim de cu totul alte persoane din zona aceasta, nu au nicio legătură cu etnia, o fac de râs.

Sunt și de ai noștri printre acești interlopi. Eu vă vorbesc în cunoștință de cauză, sunt colonel în rezervă, am vorbit cu astfel de personaje, fură, mint, e foarte greu să spună adevărul un om de această factură. Noi vorbim de clanuri interlope care au împărțit Bucureștiul, care conduc în orașele mari.

„Dacă cineva ridică sabia la un polițist…”

Oamenii aceștia, dacă vedeți ce mașini, ce case au, nu pot fi justificate, nu plătesc taxe, nu justifică aceste averi, îi lăsăm în pace, amenință, direct, indirect, copiii lor de asemenea, li se incendiază mașinile. Ar trebui toleranță zero cu adevărat.

Dacă cineva îndrăznește să ridice sabia la un polițist…Să fie împușcat. Am văzut o piesă grotească. I-am filmat, monitorizat și știm cât de aprope sunt de personajul decedat…Îi vedem pe cei care îi vor lua locul.

Nu s-a respectat nicio distanțare, au curs amenzile, la banii lor asta nu înseamnă nimic. Aceste chestii care se întâmplă, faptul că se le reîmpart niște sfere de influență, e treaba lor, noi trebuie să avem toleranță zero, să nu își permită nimeni să își permită să facă așa ceva.

„Partea a doua, se anunță răzbunarea!”

În momentul acesta ei sunt foarte vocali, o să vedem, se va liniști totul, dar trebuie supravegheați non stop acești indivizi. Au fost echipaje, nu s-a ajuns la nimic. Partea a doua, se anunță răzbunarea.

Cu cât ești mai aproape de catafalc, cu atât ai o poziție mai de băgat în seamă. Eu am avut și mulți colegi de etnie, ne înțelegem perfect. Important e că aceste clanuri trebuie controlate. Fac foarte mulți bani din cerșetorie, prostituție, droguri, cămătărie.

La un moment dat lupii tineri ridică capul și îl execută pe cel mai în vârstă. Să vedem cine va fi noul lider și cum se vor răzbuna. Nu vor lăsa treaba aceasta așa. În codul lor nimic nu rămâne nepedepsit. Cu cât sunt mai bine monitorizați acești indivizi, cu atât le vom cunoaște mișcările, dar vor fi și victime colatorale.

„Se luptă pe CAȘCAVALUL acesta, să controleze mai mult”

Ei se ceartă peste tot, nu au nicio treabă, ei se luptă pentru cașcavalul acesta, să controleze mai mult. Niciodată nu se vor înțelege. La un necaz de acesta poate se mai potolesc. Dau bonusuri ca să închidă ochii familia afectată de o asemenea problemă. Nu au niciun Dumnezeu. Mulți consumă droguri, alcool, oamenii aceștia nu sunt niște oameni neafectați de toate substanțele. Poliția și-a făcut datoria cu brio, s-au preîntâmpinat manifestările de revoltă, răzbunări. O să apară ceva, dar sunt monitorizați non stop, să sperăm că va fi bine. Dacă au ceva de împărțit, să împartă acolo, să ajungem la o pace care să ne mulțumească pe toți”, a declarat Liviu Chesnoiu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase