GÂNDUL LIVE. Mihaela Săhlean, psiholog: „Nu putem cântări durerea unei mamei care își pierde copilul”

Redactor:
Gandul

Psihologul Mihaela Săhlean a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cazul dramatic al unei românce din Germania, care și-a pierdut băiețelul de un an, în urma unei boli cumplite și acum nu îl poate aduce în România, pentru a-l înmormânta creștinește.

„Ca mamă nu scapi de întrebarea dar dacă…ce ai fi făcut să nu ajungi aici, dacă ai vreo vină ca părinte. Te agăți toată viața de variante, de posibilități, pe care mintea ta încearcă să le găsească. E o situație de excepție și trebuie găsită o soluție. Nu avem un protocol de bun simț, în situații mai ales de genul acesta. Nu există variante de a cuantifica durerea unei mame care își pierde copilul.

Pierderea e completată din păcate și de potențiala incapacitate de a nu putea să-și înmormânteze propriul copil. E unul din cele mai nefericite contexte, e o situație care oricum te prăbușește mai mult decât ai fi crezut odată. Ieri am avut terapie cu trei pacienți oncologici. O doamnă a primit maxim un an, un an și jumătate. Durerile le ții în tine, încât a sta în casă și a urma niște reguli de genul acesta, este exact cum ai avea un parfum franțuzesc pe lângă o bușitură de tren”, a spus Mihaela Săhlean la GÂNDUL LIVE.

Inchide