GÂNDUL LIVE. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, despre problema PUZ-urilor: Soluția corectă era anularea și refacerea PUZ-ului Sectorului 2 / Avem doar 12 metri de spațiu verde pe cap de locuitor în loc de 26- VIDEO

Redactor:
Cătălin Prejbeanu
GÂNDUL LIVE. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, despre problema PUZ-urilor: Soluția corectă era anularea și refacerea PUZ-ului Sectorului 2 / Avem doar 12 metri de spațiu verde pe cap de locuitor în loc de 26- VIDEO
GÂNDUL LIVE. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, despre problema PUZ-urilor: Soluția corectă era anularea și refacerea PUZ-ului Sectorului 2 / Avem doar 12 metri de spațiu verde pe cap de locuitor în loc de 26

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, unul dintre cele mai populat ale Capitalei, a discutat în cadrul ediției de joi, 25 februarie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre problema PUZ-urilor.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, intenționează să suspende PUZ-urie de sectoare în ședința de vineri, 26 februarie, a Consiliului General al Municipiului București.

„Acest PUZ al Sectorului 2 a fost contestat încă din prima zi după adoptare. A fost adoptat anul trecut în august. Procedura de consultare publică pentru el a fost viciată. A fost pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General cu o zi înainte să fie votat, în așa fel încât să nu poată exista discuții asupra lui, să nu se creeze eventuale discuții publice. Eu sunt convins că acest PUZ a pornit ca o nevoie administrativă legitimă, de predictibilitate pentru dezvoltatori. Din păcate, la un moment dat, au intervenit politicieni cu interese mai mult sau mai puțin obscure și au transformat acest PUZ, nu în totalitate, dar în multe locuri, într-un PUZ toxic. Cu precădere la spații verzi, dar nu doar aici. La nordul Lacului Colectina avem un spațiu verde care devine construibil cu regim de înălțime nelimitat, adică blocuri oricât de înalte. Nu e normal. În Sectorul 2 avem 12 metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor. Ar trebui să avem 26 și avem 12. În condițiile astea, știu, într-adevăr, unele sunt inventariate ca spații verzi și nu sunt spații verzi, dar ele, fiind inventariate ca spații verzi, pot fi amenajate ca parcuri, ca spații verzi de agrement, de generare de oxigen. Trăim într-un București foarte poluat și, reducând spațiul verde, o să scădem calitatea vieții”, a declarat Primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu: Soluția corectă era anularea și refacerea PUZ-ului

Inspectoratul de stat în Construcții i-a adresat o scrisoare lui Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, prin care îndeamnă ca problema PUZ-urilor să fie tratată cu celeritate înainte de ședința de vineri, 26 februarie. Acesta precizează că Sectorul 2 ar fi blocat în ceea ce privește investițiile mari, dacă suspendarea PUZ-ului este aprobată.

„Din punctul meu de vedere, ce nu ne ajută, nu ne ajută incertitudinea. Eu am candidat și unul din punctele principale ale candidaturii mele a fost anularea acestui PUZ. Din punctul meu de vedere, asta ar fi fost soluția corectă. Adică cetățenii m-au votat știind că eu susțin anularea acestui PUZ. Soluția corectă era anularea și refacerea lui pentru că eu nu sunt împotriva dezvoltării, sunt pentru dezvoltare. Dar faptul că există multe investiții legitime în SEctorul 2 nu poate să justifice toate lucrurile acestea care sunt toxice, din PUZ. Putem să eliminăm lucrurile toxice și atunci putem sta de vorbă și pentru investițiile legitime. Din punctul meu de vedere, orice investiție legitimă va fi susținută, și sunt multe în acest PUZ al Sectorului 2. Spune domnul primar general că ele vor trece foarte repede prin aparatul Primăriei Generale. Acum o să vedem cât de repede se întâmplă. Mi-aș fi dorit să avem un pic mai multă claritate. Nu îmi este clar ce înseamnă suspendare. Adică dacă tot sunt rele prevederile PUZ-ului Sectorului 2, atunci de ce îl suspendăm? Părerea mea etse că ar fi trebuit să fie ceva clar, care ne-ar fi așezat la masă cu toți investitorii și am fi putut corect și coerent pornind de la lucrurile bune din PUZ-urile Sectorului 2, să dezvoltăm corect și coerent zonele. Acum, cu suspendarea asta, mi-e neclar juridic ce se întâmplă, ca să fiu sincer. Și vă spun că sunt pentru investiții și pentru dezvotlarea proiectelor imobiliare oneste, dar atâta timp cât asta nu înseamnă și acceptarea acestor lucruri toxice, care sunt în PUZ-ul Sectorului 2”, a explicat Radu Mihaiu.

Ce sfat îi dă Radu Mihaiu lui Nicușor Dan

„Sfatul pe care i-l dau lui Nicușor Dan… Am discutat deja cu Nicușor dan. Eu îmi susțin părerea că acest PUZ al Sectorului 2 trebuie anulat. (…) Nu am cum să transmit altceva. Le transmit dezvotlatorilor că sunt dezvoltare și că putem porni de la lucrurile bune din PUZ-ul Sectorului 2 și să facem PUZ-uri zonale pe care Nicușor Dan, primarul general, a promis că le va trece foarte repede prin Consiliu. O să vedem care sunt mecanismele prin care ele pot fi trecute foarte repede prin Consiliu, dar cu siguranță aparatul Primăriei Sectorului 2 va susține toate dezvoltările legitime care sunt prezente în PUZ-ul Sectorului 2 pentru a se face acele PUZ-uri pentru zone. (…) PUZ-urile sunt diferite. La Sectorul 2 nu s-au produs atât de multe efecte pentru că a fost adoptat de curând”, a subliniat primarul Sectorului 2.

Ce urmează dacă PUZ-ul este suspendat

„Ce este de făcut urgent este să identificăm acele lucruri legitime din PUZ-ul Sectorului 2 (…) și să înaintăm proiecte către Primăria Generală. (…) PUG-ul actual este vechi de 20 de ani. Nu toate zonele se întorc la PUG deoarece au fost aprobate și alte PUZ-uri între timp (…) care nu arată ca în PUG. (…) Nu este necesar să construim pe spații verzi”, a mai explicat Radu Mihaiu.

Citește și..
Captură şoc în vama României! Substanţa cu care s-au injectat românii: "Există decese şi efecte...
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
FOTO. Nicole Cherry, apariție mai mult decât lipsită de inhibiții! Imagini spectaculoase
Bianca Drăgușanu, LOVITURĂ pentru Alex Bodi, după ce s-a despărțit de Daria Radionova: ”Toți cei...
Ionel Ganea, din nou într-o situație incredibilă! Noua sa soție a cerut ordin de protecție....
Cine este Andrei Criste, pilotul care se afla la manşa MiG-21 care s-a prăbuşit lângă...
Cine este Armin Laschet? Politicianul care pleacă cu prima şansă să o înlocuiescă pe Angela...
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Româncă găsită moartă, goală și cu o tăietură la gât, în apartamentul ei din Italia....
EXCLUSIV. Revoltător! Scene +18 cu două eleve și un elev, într-o benzinărie din București
Planul DIABOLIC al lui Elon Musk prin care amenință întreaga omenire. L-a ținut ASCUNS până...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Elena Băsescu a atras toate privirile pe stradă, ieri. Detaliul observat de paparazzi la ea
„Înregistrare indecentă” cu Jessica Alba, pe Facebook. Cei care au dat clic au avut parte...
Vestea ȘOC a momentului în România: A DEMISIONAT! Toate detaliile
Top 10 alimente care scad colesterolul din sânge
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Capcana din maşinile şoferilor: Detaliul pe care conducătorii auto îl ignoră zilnic şi le poate...
Inchide