GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu, acuzații dure la adresa Gabrielei Firea: „Primăria Capitalei, transformată în casă de filme de scurtmetraj pentru propria reclamă”

GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu, acuzații dure la adresa Gabrielei Firea: „Primăria Capitalei, transformată în casă de filme de scurtmetraj pentru propria reclamă”
GÂNDUL LIVE. Traian Băsescu, acuzații dure la adresa Gabrielei Firea: „Primăria Capitalei, transformată în casă de filme de scurtmetraj pentru propria reclamă”
Publicat: 02/09/2020, 12:53
Actualizat: 02/09/2020, 14:47

Traian Băsescu a criticat-o dur pe Gabriela Firea, la GÂNDUL LIVE, care, în viziunea candidatului PMP pentru Primăria Capitalei, a transformat instituția într-o „casă de filme de scurtmetraj pentru propria publicitate”.

„Ceea ce s-a dovedit a fi adevărat, pentru că știam foarte bine procedura pentru partidele care nu susțineau moțiunea. Pentru ele era o mișcare simplă să nu intre în sală și în același timp neintrarea în sală le permitea să evalueze ce se va întâmpla cu moțiunea, iar în privința mea, eram convins că nu vor avea cvorum.

Despre clanuri: Este complicat. O să fiu foarte sincer și cu telespectatorii, pentru că eu nu pot evalua cât de necesară a fost acțiunea Poliției, cât de necesară a fost să nu aducă la sediu să stabilească programul. Poate că și aducerea lor nu ar fi fost cel mai bun lucru. Marea problemă nu e asta: statele au uneori operațiuni în interesul general și în același timp sunt undeva la limita legii.

Un stat care intră într-o astfel de acțiune trebuie să știe că rămân secrete. Ori la ei problema cea mai mare nu e neapărat că au găsit o modalitate suprinzătoare, ci cât de neprofesioniști au fost de s-a aflat.

Băsescu: „Nu mai există sectoristul de cartier…”

Orice primar știe că nu mai există sectoristul. Toată Poliția Română are 2.400 de polițiști de proximitate, care niciodată nu sunt toți la serviciu. Poliția lucrează cu vreo 1.800 de polițiști. Informațiile de pe stradă nu mai sunt la poliție în momentul de față.

Una din soluții e să substitui fostul polițist, care știa fiecare familie cu ce se ocupă, cu poliția locală.

Multe apar ca fiind gata. Ai celebrul pod Constanța. Stă să cadă. Uitați-vă la pasaje subterane, nu s-a făcut unul în timpul mandatului doamnei Firea. Dacă te uiți la Pasajul Basarab, la oră de vârf, veți constata că înspre sud coborâți pe Bd Grozăvești, Geniului și se oprește tot traficul în intersecția de la Răzoare.

Cât de multă minte trebuie să nu ai ca primar ca imediat după ce ai făcut acest pasaj să nu faci un pasaj subteran? Să scoți traficul spre Drumul Taberei, Bd. Timișoara.

Uitați-vă în nord: cobori în Banul Manta de pe pasaj și în 100 m până în Mihalache ai două semafoare. Se strânge traficul la orele de vârf.

Lucruri „strigătoare la cer” la Primăria Capitalei

Sunt lucruri strigătoare la cer, dar când faci din Primăria Capitalei o casă de filme de scurtmetraj pentru propria publicitate, când cheltuiești bani să duci pensionari în Grecia, când faci concerte cu artiștii reșapați, nu poți să ai pretenția că ai un primar care gândește. Mare zarvă mare: ce i-a dat doamnei primar prin cap: să dea 1.000 de euro în bunuri celor care donează plasmă. E împotriva legii! Donarea trebuie să se facă gratuit. Te trezești cu tot soiul de bolnavi care vin să doneze. E interzis în toată lumea asta, ca donarea să se facă contracost!

Sau ești primarul Capitalei, câtă minte trebuie să-ți lipsească să cumperi 300 autobuze diesel de la turci? Sunt câteva lucruri strigătoare la cer, care arată incompetență crasă și incapacitate de a administra Bucureștiul.

Nu poți să vii în ultima clipă și să spui STB oprește linia 41, cea mai eficientă linie din tot sistemul de transport. Leagă nordul pe o distanță de 21 km cu toată partea de vest. Nu poți să ceri.

Între timp STB a deschis linii de transport în Ilfov. Au dus resursa de rezervă la Ilfov pentru că doamna Firea și soțul dânsei trebuie să-și plimbe clientela în Capitală.

Sincer să fiu nu înțeleg foarte bine ce ar trebui să facă, trebuie să văd cu ochii mei ce nevoi are metroul acolo. E cert că acum două săptămâni, cât și ministrul Transporturilor și premierul spuneau că avem metroul și troleul în funcțiune, nu au spus nimic. Nu le dădea prin cap că ar fi trebuit o săpătură în intersecție.

Ce măsuri ar fi luat Băsescu pentru începerea școlii

Răspândirea virusului nu are bariere. Dacă aș fi primar, categoric nu s-ar deschide decât 10% din școli pe un proiect pilot. Vedem 30 de zile ce se întâmplă și dacă nu se produce o explozie, deschidem tot. Dar dacă observăm că se întâmplă ce s-a întâmplat la Barcelona, Berlin, un adevărat dezastru, landurile în Germania de unde au deschis școlile pe 20 august, acum le închid cu o viteză de neimaginat. Știți la ce i-aș pune eu să se gândească?

Că acești copii care merg la școală creează riscul cel mai mare asupra bunicilor. Își asumă Orban, Anisie, Arafat și Tătaru că vom avea copii care își vor ucide bunicii? Ce conștiință trebuie să ai să știi că se va întâmpla asta, să dai drumul la școală?”, a declarat Traian Băsescu la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping