GÂNDUL LIVE. Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE: „Am impresia că majoritatea parlamentară va vota proiectul de lege privind carantinarea și izolarea”

Redactor:
Silviu Bănilă
GÂNDUL LIVE. Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE: „Am impresia că majoritatea parlamentară va vota proiectul de lege privind carantinarea și izolarea”
GÂNDUL LIVE. Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE: „Am impresia că majoritatea parlamentară va vota proiectul de lege privind carantinarea și izolarea”

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că majoritatea parlamentară va vota proiectul de lege privind carantinarea și izolarea, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Am impresia că majoritatea parlamentară va vota acest proiect de lege. Eu personal nu aș vota. Ar trebui să facem o lege nu doar pentru Covid, ci pentru toate epidemiile.

Au existat exagerări, persistă anumite ambiguități. Am avut o discuție cu Arafat, ce înseamnă asta cu riscul epidemiologic, cu un număr mare de infectări? E greu ca un asemenea proiect să fie asimilat.

Campaniile apocaliptice sunt mult mai puternice decât campaniile care fac apel la drepturile omului. Nu mă număr printre cei care ignoră virusul. Cei care neglijează virusul nu fac bine. Dar avem o acțiune disproporționată. Nu putem da vina pe populație. Am avut patru luni de urgență, alertă și ne-am întors de unde am plecat.

„48 de ore este un termen rezonabil”

Dacă particularizăm, ajungem la alte cazuri. 48 de ore e un termen rezonabil, pentru bolnavii cu Covid. Nu cred că un caz particular trebuie să schimbe cu totul o lege.

Eu sunt de acord că nu trebuie să avem asemenea torțe epidemiologice care să se aprindă în societate. Cred că guvernul și GCS ar trebui să ne spună și care e impactul focarelor. Eu am studiat județul Buzău, cu 11 focare epidemiologice: centre pentru copii, ISU etc. Să vedem dacă cumva epidemia se propagă datorită mobilității excesive sau neglijenței.

Eu sunt de acord cu orice măsură care e prevăzută de lege și respectă Constituția. În ultima vreme noi vorbim doar de Covid, viitorul e privit prin Covid. În România avem 35.000 de îmbolnăviri și 19 milioane de oameni sănătoși. Nu putem să-i condamnăm pe ceilalți, să nu avem o viață normală.

„Trebuie să ne gândim și la o viață normală!”

Nu putem condamna tot litoralul. Răspândirea virusului e liniară. Trebuie să ne gândim și la o viață normală. Amenințările nu sunt pe placul meu.

Aș scoate economia din spectrul stării de alertă. Nu aș face nicio restricție în plan economic. Eu zic să încercăm și să vedem dacă sunt focare, după părerea mea impactul nu ar fi cel cu care suntem amenințați. De ce ar fi mai mic impactul la o fabrică de textile, unde femeile stau atât de apropiate? Nu am văzut focare suficient de numeroase ca să justifice blocajul economic.

Această pandemie nu e doar o pandemie de virus, ci și una de comunicare, omenirea riscă să intre într-o stare de alienare. Cultura se face online. Avem sport online. Politică online, alegeri online.

Trebuie să vedem din totalul fotbaliștilor, din exemplu, câți sunt bolnavi de Covid-19. Nu putem să intrăm cu omenirea într-o stare online, să fim niște oameni morți. Online-ul oferă o comunicare distorsionată. Dacă ajungem să ne închinăm la servere, o să dăm o șansă celor din spatele serverelor, în contextul democrație”, a declarat Varujan Vosganian la GÂNDUL LIVE.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Ce avere are, de fapt, Gigi Becali! Bombă: îl concurează pe Ion Țiriac. `Rețineți ce...
Cât costă o vacanță la mare de Paște și 1 Mai în România. Au înnebunit...
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
Poveste demnă de Dosarele X, la Cluj! Femeia A MURIT, dar soţul a readus-o la...
Experimentul INUMAN care s-a petrecut la Pitești. Încercarea de DISTRUGERE a personalității umane, o pată...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Care este cel mai lung drum drept din România. O plăcere să conduci aici
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Vestea ȘOC a acestei dimineți în România: A FOST ARESTAT! Este BREAKING NEWS
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×