GÂNDUL NEWS. Din acest weekend se scumpesc biletele pentru transportul în comun din București

Publicat: 30/07/2021, 20:30

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

SRI trage un semnal de alarmă

Spitalele sunt expuse atacurilor cibernetice. Asta după ce Serviciul Român de Informaţii a anunţat că a investigat un atac cibernetic, care a vizat serverele spitalului Witting. Totodată, SRI i-a informat pe ministrul Sănătății și pe ministrul Transporturilor și Infrastructurii cu privire la modul de derulare a atacului. Mesajul vine în contextul în care nivelul de securitate cibernetică existent este scăzut şi astfel este necesară implementarea unor măsuri și politici de securitate specifice. (Mai multe detalii aici…)

Din acest weekend se scumpesc biletele pentru transportul în comun din București

O călătorie cu metroul va fi de 3 lei, față de 2,5 lei cum este în prezent, iar una cu autobuzul, tramvaiul ori troleibuzul va costa 3 lei, față de 1,3 lei în prezent. În plus, apare un bilet comun. Acesta va costa 5 lei și va fi disponibil timp de 90 de minute în rețeaua supraterană, împreună cu o călătorie cu metroul. De asemenea, de luni și până pe 20 august, bucureștenii își pot cumpăra cartelele de călătorie în schimbul a 5 deșeuri, peturi, sticle sau doze de aluminiu. Campania are ca scop încurajarea colectării și reciclării deșeurilor, dar și creșterea interesului cetățenilor pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun nepoluant. Cartelele se pot achiziționa doar de la stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Pipera. (Mai multe detalii aici…)

România va cumpăra 20 de noi trenuri electrice

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Garniturile vor fi achiziționate în următoarele două luni. În plus, tot ministrul a spus că vrea să mai cumpere alte 17 trenuri din fonduri europene. (Mai multe detalii aici…)

Aglomerație la mare

Cine vrea un loc de cazare pe litoral trebuie să știe că în prima parte a lunii august ocuparea este de 100 la sută. Conform datelor litoralromânesc.ro, până în jurul datei de 12 august, majoritatea hotelurilor sunt rezervate în totalitate. Cele mai solicitate unități de cazare sunt cele care oferă pachete all inclusive. De altfel, acestea au fost primele care și-au epuizat locurile disponibile. Vești bune pentru hotelieri se anunță și după cea de-a doua jumătate a lunii. Până în acest moment, gradul de ocupare este de aproximativ 70%, iar cifrele sunt în creștere. (Mai multe detalii aici…)

Meteorologii au vești bune pentru turiștii care fug de temperaturile de foc pe litoral

Pe plajă, vor fi doar 31 de grade, iar apa mării va fi numai bună de scăldat, la cele 28 grade. În schimb, cine a ales muntele trebuie să știe că la altitudine vor fi furtuni, cu frecvente descărcări electrice, vijelii și chiar căderi de grindină. Codurile de caniculă au fost prelungite până la finalul acestei săptămâni. Astfel, 8 județe din sud, dar și Capitala, se află sub cod portocaliu, cu temperaturi chiar și de 40 de grade Celsius, iar restul țării se află sub cod galben, adică 34-38 de grade. (Mai multe detalii aici…)