GÂNDUL NEWS. Desființarea Secției Speciale, în linie dreaptă

Publicat: 21/01/2022, 20:30

În fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai interesante cinci subiecte ale momentului.

Irina Tănase, fosta logodnică a lui Liviu Dragnea, la discuții cu procurorii DNA

Gândul a prezentat în exclusivitate imaginile cu Irina, atât din momentul în care a ajuns la sediul DNA, cât și de la ieșire.

Ea a stat mai puțin de jumătate de oră la discuții cu procurorii anticorupție, după ce ar fi fost citată telefonic într-un dosar în care este anchetat și fostul lider PSD. Ca și la intrare, a refuzat orice dialog.
La finalul anului 2020, Irina Tănase a mai fost audiată în dosarul Tel Drum, alături de fostul partener. (Mai multe detalii aici…)

Nici astăzi autobuzele, tramvaiele și troileibuzele STB nu au ieșit dimineață din garaje și depouri

Asta deși Tribunalul București a decis de ieri că greva este ilegală și că șoferii trebuie să reia munca. Chiar și așa, angajații refuză să iasă pe traseu. Ei cer demisia directorului STB și renegocierea contractului colectiv de muncă.

În acest context, Societatea de Transport Bucureşti a formulat o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în legătură cu declanşarea grevei angajaţilor STB fără respectarea Legii dialogului social. Astăzi, pentru a doua oară, Tribunalul București a decis că grevă este ilegală. Și, deși hotărârea este executorie, mijloacele de transport în comun nu au fost pornite. Directorul STB anunță că organizatorii grevei fie vor fi amendați, fie vor fi concediați. (Mai multe detalii aici…)

Desființarea Secției Speciale, în linie dreaptă

Ministerul Justiției pune în dezbatere publică proiectul de lege cu privire la desființarea SIIJ. Pentru investigarea infracțiunilor magistraților se va folosi un model inspirat din modelul de funcționare a Parchetului European.

Proiectul de lege va sta în dezbatere publică până la data de 31 ianuarie, apoi va fi trimis la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru aviz și apoi la Guvern. (Mai multe detalii aici…)

România, în topul țărilor europene cu cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental

Conform datelor Eurostat, deficitul guvernamental, în trimestrul trei din 2021, s-a situat la 4% din produsul intern brut în zona euro și la 3,7% din produsul intern brut în Uniunea Europeană. Cel mai ridicat deficit s-a înregistrat în Malta, 8,1% din PIB, Spania 7,3% din PIB, urmate de România, cu 7,1% din PIB, față de 9,4% în trimestrul trei din anul 2020. Totodată, în trimestrul 2 din 2021 deficitul guvernamental a fost de 7,4%, iar în primul trimestru s-a înregistrat un procent de 8%. (Mai multe detalii aici…)

Weekend cu ger și zăpadă

Un val de aer polar lovește România, iar dacă în sudul țării, mercurul din termometre începe să mai urce, în nordul, nord-vestul țării și la munte va ninge și va fi viscol. Temperaturile maxime nu vor mai depăși 5 grade Celsius, iar minimele vor atinge până la -18 grade. Nopțile vor fi geroase, iar vântul va bate cu rafale de peste 100 km/h la altitudinile mari, acolo unde zăpada va fi viscolită. (Mai multe detalii aici…)