„Gândurile lui Cristoiu” | Marius Tucă: După ce Alexandra a intrat în casă, nu a mai ieșit. Dacă aflu că probele nu sunt ceea ce sunt, voi spune că sursa m-a dezinformat / Ion Cristoiu: E un caz care a dus la îngroparea definitivă a PSD și a candidatului partidului la prezidențiale

Redactor:
Gandul
Ediție specială „Gândurile lui Cristoiu". Invitatul a fost Marius Tucă.

 

Redăm cele mai importante idei din emisiune:

ORA 20:32 Marius Tucă: Alexandru Cumpănașu nu cred că ar avea șanse la prezidențiale. Ar fi văzut ca un om care s-a cocoțat pe tragedia familiei lui pentru a ajunge sus. 

ORA 20:30 Ion Cristoiu: E vorba despre un caz dramatic care a dus la adâncirea imaginii că România e un strad putred, la îngroparea definitivă a PSD și a candidatului partidului la prezidențiale. Dăncilă trebuie să renunțe. E pe locul șapte. Partidul cel mai lovit e PSD pentru că e la guvernare. Cel mai lovit e candidatul PSD, care orice ar face nu are șanse în toamnă. Au făcut greșeala catastrofală de a nu demisiona pe 26 mai. 

ORA 20:17 Marius Tucă: Sunt convins că vor mai apărea cazuri de persoane ucise de Dincă. El de ani de zile face asta, nu s-a apucat la 66 de ani.  

ORA 20:06 Ion Cristoiu: Autoritățile nu sunt obișnuite să comunice. Avem o mare problemă cu comunicarea publică. Faptul că nici STS, nici DIICOT, nici Președinția nu sunt pregătite să facă acest lucru se trage și de la faptul că avem în aceste instituții, la comunicare, de a face cu ibovnice, rude, nepoate etc. 

ORA 19:57 Ion Cristoiu: S-a încercat o deturnare numai către poliție. Principalul vinovat este doamna aceea de la STS. Pe site-ul serviciului există un mesaj: Părinți, învățați copiii de mici să sune la 112. Acea femeie nu avea ce căuta acolo. Vocea celor de la STS trebuie să inspire încredere. Aceasta ar trebui să fie o condiție pentru cei angajați acolo. 

ORA 19:44 Marius Tucă: După ce Alexandra a intrat în casă, nu a mai ieșit. Pentru că apăreau noi imagini după aceea cu el și mașina lui. Nu au mai apărut. 

ORA 19:41 Marius Tucă: Vom afla mai multe despre rețea când se va ancheta cazul Luiza, unde nu avem decât declarațiile acuzatului. 

ORA 19:40 Ion Cristoiu: După părerea mea se încearcă o concentrare pe monstru, pentru că dacă ei ajung la rețea nu e bine. 

ORA 19:37 Marius Tucă: Nu exclud chestia cu rețeaua de proxeneți, dar nu e cazul Alexandrei. Există posibilitatea ca el în alte cazuri să fi făcut acest lucru, să fi răpit fete pentru a le da mai departe. 

ORA 19:31 Marius Tucă: Au fost duse la INML nouă probe, înainte ca Dincă să recunoască. Printre acestea au fost: cenușă din butoi, cenușă cernită, mai multe oase calcinate, 21 de dinți, trei inele, un lănțișor, o bucățică metalică de formă triunghiulară și o montură de forma cele de la un inel.   

ORA 19:28 Marius Tucă: Ei, comandamentul de polițiști și procurori, au mers pe ideea unui viol cu lovire. Au așteptat la poartă cel mai mic zgomot pentru a putea să intervină. De aceea polițiștii și procurorii nu au intrat în casă timp de șase ore. Nu au luat în calcul varianta unei crime. 

ORA 19:23 Marius Tucă: Acel butoi (n.e. – din curtea lui Dincă) nu era unul oarecare. Sunt informații din surse oficiale. Avea 7 mm diametru. Pe fund avea sudate bare ca un grătar. A folosit foarte multă vaselină, care întreține focul și ridică temperatura la 1.200 de grade Celsius. Deasupra corpului ar fi pus cauciucuri și o mare cantitate de plastic. A avut la dispoziție 10 ore pentru asta, de la 14:00 la 12:00 noaptea. 

ORA 19:19 Marius Tucă: Eu cred că avem de a face cu un criminal în serie. Dincă mergea spre Slatina. El a văzut-o pe Alexandra de pe partea cealaltă a drumului. Imediat, după câțiva metri a întors repede ca să o ia la ocazie, ca să nu o ia altcineva. Eu spun o chestiune pe care nu am auzit-o în spațiul public. A mers la Liceul „Mihai Viteazu”, dar a oprit un pic mai încolo. Camera de acolo a surprins mașina. Pe baza acestor imagini l-au identificat. Atunci a fost momentul când a lovit-o și a sechestrat-o. E o stradă destul de pustie. Există urme ADN în mașină. Apoi se duce cu ea acasă. Ajunge acolo și până a doua zi nu se știe nimic. 

ORA 19:12 Ion Cristoiu: Eu cred că asistăm la o uriașă diversiune de încețoșare a minților oamenilor. 

ORA 19:08 Marius Tucă: Se vorbea despre o speculație. E vorba de informații oficiale, de la surse oficiale de la care am obținut aceste informații. Cum credeți că eu m-aș fi dus la un colț de stradă și mi-ar fi dat informații șușotite despre un lucru atât de grav? Dacă eu aflu că probele nu sunt ceea ce sunt, voi spune că sursa mea m-a dezinformat. Merg până acolo încât să divulg sursa. 

ORA 19:08 Marius Tucă: Trebuie cumva să vorbim despre ce înseamnă informație, surse, mediu virtual, Facebook, pentru că în acest moment putem să avem un milion de păreri. Trebuie să mergem mereu la sursă. Trebuie să vedem de unde vin aceste informații. Când nu există o sursă oficială, credibilă, trebuie să punem un semn de întrebare. În momentul în care eu am dat niște informații pe surse, toată lumea a sărit pe mine. Informațiile pe care le-am dat eu sunt din surse oficiale. Surse oficiale din anchetă, apropiate de anchetă, ale statului român care au participat la această anchetă. Acestea au spus că, în urma probelor preliminare făcute la INML, aceste probe arată că 99,99% e vorba de ADN-ul Alexandrei. 

Știrea inițială:

Moderatorul Monica Mihai va încerca să afle care sunt cele două scenarii în cazul Caracal, în condițiile în care cei doi jurnaliști au emis ipoteze diferite față de ceea ce s-a întâmplat la Caracal.

Urmăriți așadar o ediție eveniment de la ora 19:00. Teme:

Ce arată probele AND recoltate de pe proprietatea lui Gheorghe Dincă?

Avem în față un criminal în serie?

A acționat Gheorghe Dincă singur sau are complici?

A scos cazul Alexandrei la iveală o rețea de trafic de persoane?

Inchide