Generalul Frunzeti, despre Crimeea: Acolo este de trei ori mai mult armament rusesc decât acum cinci ani

Redactor:
Nicolae Oprea
Generalul Frunzeti, despre Crimeea: Acolo este de trei ori mai mult armament rusesc decât acum cinci ani
Generalul Teodor Frunzeti a precizat, miercuri, în cadrul Conferinței internaționale Gândirea Militară Românească, cu tema "Securitatea și Apărarea între istorie, teorie și politici publice", că în Crimeea este acum armament rusesc de trei ori mai mult decât acum cinci ani.

„Aici, în estul Europei se cunoaște această amenințare ce vine dinspre răsărit, ca să nu numesc și statul respectiv, dar îl știți. Această amenințare este într-un fel percepută în Estul continentului, de statele de la frontiera estică a NATO și în alt fel percep statele care nu sunt la frontiera estică. Altfel percep Spania, Portugalia, sau Italia și altfel statele care sunt aici. Pentru unele din statele europene, problema sudului este poate mai importantă decât probleme estului”, a precizat, miercuri, Teodor Frunzeti, în cadrul Conferinței internaționale Gândirea Militară Românească, cu tema „Securitatea și Apărarea între istorie, teorie și politici publice”.

Potrivit acestuia, cantitatea de armamament deținută de Rusia este în prezent de trei ori mai mare decât acum 5 ani.

„Există o postură amenințătoare și agresivă a Rusiei în Marea Neagră, odată cu ocuparea ilegală a Crimeei și cu militarizarea ei, fiindcă în Crimeea există în momentul de față o cantitate de armament de trei ori mai mare decât acum cinci ani. Și nu e vorba nu doar de cantitate, ci și de calitate și de posibilitățile acestor arme. Și nu de mult s-a încheiat un exercițiu organizat de forțele strategice ale Federației Ruse privind modalitățile de utilizare a arsenalului nuclear”, a mai precizat Frunzeti.

Generalul (r) Teodor Frunzeti este consilier în Departamentul pentru securitate – Administrația Prezidențială, fost rector al UNAp și fost șef al SMFT.

Statul Major al Apărării organizează, în perioada 6-7 noiembrie, la Cercul Militar Național, Conferința științifică internațională Gândirea Militară Românească, cu tema „Securitatea și Apărarea între istorie, teorie și politici publice”. Activitatea se desfășoară în contextul împlinirii a 160 de ani de la înființarea Statului Major al Apărării și a 155 de ani de la înființarea revistei Gândirea Militară Românească.

Inchide