GEORGE FLOYD. Beyoncé cere dreptate pentru George Floyd: Suntem distruși și dezgustați. Sunt sigură că vă simțiți fără speranță față de rasismul care se întâmplă în America chiar acum

GEORGE FLOYD. Beyoncé cere dreptate pentru George Floyd: Suntem distruși și dezgustați. Sunt sigură că vă simțiți fără speranță față de rasismul care se întâmplă în America chiar acum
Publicat: 01/06/2020, 17:13
Actualizat: 02/06/2020, 00:01

Beyoncé le cere fanilor să ia măsuri după moartea lui George Floyd. Artistul câștigător al Grammy-ului este una dintre celebritățile care își folosesc platformele de socializare pentru a cere schimbare în urma morții lui Floyd în Minneapolis, săptămâna trecută.

„Suntem dezgustați”, spune ea într-un videopostat pe Instagram. „Nu putem normaliza această durere. Nu vorbesc doar despre oamenii de culoare. Dacă sunteți albi sau de culoare sunt sigură că vă simțiți fără speranță față de rasismul care se întâmplă în America acum”.

Floyd a fost arestat luni de poliția Minneapolis și a murit în timp ce a fost reținut de ofițeri. Filmările video ale arestului au arătat că  Floyd a fost reținut la pământ de un ofițer, Derek Chauvin, cu genunchiul pe gâtul acestuia timp de 8 minute și 46 de secunde în total. Chauvin a fost acuzat de omor de gradul al treilea și a fost concediat de departament împreună cu alți trei ofițeri.

În video, Beyoncé a continuat să spună: „George este toată familia și umanitatea noastră. El este familia noastră pentru că este un american”.

„Au fost de prea multe ori când am văzut aceste crime ucigătoare și fără consecințe”, a spus ea. „Da, cineva a fost acuzat, dar justiția este departe de a fi realizată.”

Beyoncé a încheiat video-ul solicitând fanilor să viziteze o pagină de pe site-ul ei care include link-uri către mai multe petiții. Una dintre petițiile de pe Change.org a reunit deja peste 9 milioane de semnături.

„Continuați să vă rugați pentru pace și compasiune și vindecare pentru țara noastră”, a spus ea.

Beyonce Knowles a pledat de-a lungul timpului pentru campanii aduse oamenilor de culoare

În cazul morții lui Alton Sterling și Philando Castile, cântăreața a postat în 2016 o scrisoare deschisă pe site-ul ei și a ținut un moment de reculegere pentru doi bărbați împușcați în Minnesota și în Louisiana de ofițeri de poliție, în timpul unui concert.

Scrisoarea de pe site-ul cântăreței reflecta, la acel moment, referințele sale la brutalitatea poliției și la mișcarea Black Lives Matter în albumul și filmul său din 2016, ”Lemonade”.

Declarația se încheia cu un apel la acțiune: „Trebuie să ne folosim de vocea noastră pentru a contacta politicienii și reprezentanții noștri și pentru a cere schimbări sociale și judiciare”.

Piesa și videoclipul ”Formation” sunt bogate în aluzii – directe și subtile – la mândria culturală a persoanelor de culoare, de la sud la New Orleans, la uraganul Katrina și la violențele aduse oamenilor de culoare de poliție.

Cântăreața a fost acuzată de mișcări „anti-poliție”  dupa ce a lansat piesa „Formation” în februarie 2016 si a interpretat-o la Super Bowl două zile mai tarziu. În videoclipul acuzat a fi politic, Beyoncé este văzută în partea de sus a unei mașini de poliție din New Orleans, cufundată în apa de inundații, iar mai târziu în videoclip, un tânăr de culoare dansează în fața unui grup de polițiști albi care își predau mâinile, înainte ca aparatul foto să se fixeze pe un perete pe care scrie „Stop Shooting Us”.

În ultimele zile ale campaniei prezidențiale din 2016, Trump a decis să-i atace Beyoncé și soțul ei, Jay Z.

„Nimeni nu merge la miting-urile ei. Limbajul pe care l-au folosit a fost atât de rău”, a declarat Trump la un miting în Florida. „Limbajul este atât de prost. Cum cântau? Cântând, nu? Vorbind? Vorbeau sau cântau? Nu știu. Dar  limba era atât de proastă, încât mulți dintre oameni au plecat. Când Hillary s-a sculat, nu era nimeni acolo ”.

Loredana Dinu
S-a născut în București și este absolventă a Facultăţii de Științe Politice și a două programe de masterat. Și-a desfășurat o parte din activitate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid