UPDATE: Sentința în cazul lui Gheorghe Dincă, amânată pentru la toamnă. Criminalul din Caracal a cerut să fie achitat pentru dublul omor

UPDATE: Sentința în cazul lui Gheorghe Dincă, amânată pentru la toamnă. Criminalul din Caracal a cerut să fie achitat pentru dublul omor
Gheorghe Dincă
Publicat: 12/08/2022, 13:00
Actualizat: 12/08/2022, 13:18

Magistraţii Tribunalului Olt au amânat pentru 9 septembrie pronunțarea sentinţei în „dosarul Caracal”, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit, violat şi ucis pe adolescentele Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în 2019. La ultimul termen, Dincă a cerut să fie achitat pentru dublul omor. Procurorii au cerut pedeapsa maximă de 30 de ani.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit pe cele două eleve, le-a violat, iar mai apoi să le-a ucis.

Verdictul a fost amânat pentru la toamnă, urmând să fie dat pe 9 septembrie. La ultimul termen, care a avut loc pe 16 iunie, Gheorghe Dincă a cerut instanţei să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor” şi a susţinut că nu există probe care să arate că el le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi pe Alexandra Măceşanu.

Avocatul familiei Luizei Melencu cere o pedeapsă maximă pentru atrocitatea petrecută în Caracal.

Fane Risipițeanu, așa-zisul complice al lui Gheorghe Dincă, cel care este acuzat de viol, ar putea face în jur de 12 ani de închisoare.

Avocatul familiei Măceșanu cere achitarea lui Dincă în ceea ce privește acuzația de omor

Totodată, avocatul familiei Alexandrei Măceșanu a cerut în fața magistraților Tribunalului Olt achitarea lui Gheorghe Dincă în ceea ce privește acuzația de omor. Asta pentru că, susține acesta, la dosar nu există probe care să ateste faptul că fetele ar fi fost ucise și că acestea nu ar fi încă în viață.

De menționat este și faptul că Dincă și-ar putea primi sentința după trecerea celor trei ani de la tragedie, însă sunt șanse ca aceasta să nu fie pronunțată astăzi deoarece judecătorul de caz este în concediu. În situația de față, procedura presupune ca dosarul să fie trimis în Camera de consiliu pentru a i se putea da un nou termen.

În tot acest timp însă, familiile celor două tinere care au dispărut pur și simplu fără urmă, în urmă cu 3 ani, din curtea casei lui Gheorghe Dincă din Caracal, așteaptă sentința și speră ca ”monstrul cu chip de om” să plătească pentru faptele sale, potrivit Antena3.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult