• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Gheorghe Falcă va candida pentru al patrulea mandat la Primăria Arad

Gheorghe Falcă va candida pentru al patrulea mandat la Primăria Arad
Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, copreședinte al PNL Arad, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, că la alegerile locale din 2016 va candida pentru al patrulea mandat, el fiind singurul din organizația locală PNL care și-a exprimat această intenție.

Falcă a făcut acest anunț în contextul în care, până în 3 august, trebuie prezentate la structura centrală a partidului listele cu persoanele care vor să candideze la alegerile locale din 2016, pentru a intra în competiția internă din PNL, în urma căreia se vor stabili candidaturile finale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„La Arad există doar candidatura mea”, a spus Falcă, aflat la al treilea mandat de primar, care va candida pentru a patra oară.

Edilul a adăugat că în celelalte orașe din județ vor candida actualii primari ai PNL, iar 33 de liberali și-au anunțat intenția de a candida pentru un mandat de consilier județean.

În aceeași conferință de presă, Gheorghe Falcă s-a referit și la situația lui Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean, care este arestat preventiv pentru trafic de influență.

Potrivit lui Falcă, Ioțcu își exprimase în partid, anterior arestării sale, intenția de a candida din nou la conducerea Consiliului Județean Arad, însă nu a mai avut susținerea colegilor.

„Regret ce a făcut domnul Ioțcu, eu am apreciat activitatea lui până în 2013. Atunci și-a decis independența față de partid, nu mai era în conducerea partidului și a declarat că va face doar administrație, nu și politică. Societatea va judeca în ce fel și-a făcut treaba”, a spus Falcă.

El a precizat că, potrivit statutului partidului, Ioțcu este suspendat în acest moment din calitatea de simplu membru, urmând să fie exclus din PNL doar după o condamnare definitivă.

Președintele Consiliului Județean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant vineri când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru un contract de lucrări la Spitalul Județean de Urgență Arad, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, de Tribunalul Timiș. Ioțcu fusese reținut, vineri seară, de DNA Timișoara, pentru trafic de influență, după aproximativ cinci ore de audieri.

Atribuțiile președintelui CJ Arad, Nicolae Ioțcu, au fost preluate, luni, de către Adrian Țolea (PNL), unul dintre vicepreședinți, până când prefectul va emite ordinul de constatare a suspendării din funcție a lui Ioțcu.

Țolea a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a preluat atribuțiile în baza unei dispoziții din luna martie a lui Ioțcu. Conform dispoziției, atribuțiile sunt preluate de Adrian Țolea în perioada absenței președintelui din instituție.

Conform procedurilor, după ce unul dintre vicepreședinți va prelua șefia CJ, consilierii vor alege un alt vicepreședinte.

Inchide