Ghinion de „Ziua Îndrăgostiților” pentru Facebook Dating. Motivul incredibil pentru care autoritățile irlandeze au descins în forță în birourile lui Zuckerberg din Dublin

Redactor:
Gilda Popa
Ghinion de „Ziua Îndrăgostiților” pentru Facebook Dating. Motivul incredibil pentru care autoritățile irlandeze au descins în forță în birourile lui Zuckerberg din Dublin

Facebook suspendă lansarea secțiunii de „dating” în Uniunea Europeană, planificată pentru ajunul Zilei Îndrăgostiților, după ce autoritățile irlandeze au făcut o percheziție la birourile sale din Dublin

Autoritatea de reglementare din Dublin a explicat, într-o declarație, că „a efectuat o inspecție” a birourilor Facebook din Dublin la începutul acestei săptămâni, după ce a aflat pe 3 februarie despre planurile companiei americane de a introduce funcția de „dating” în Uniunea Europeană, anunță CNN.

Am fost foarte îngrijorați că aceasta a fost prima pe care am auzit de la Facebook Irlanda despre acest nou serviciu, mai precis despre intenția companiei de a lansa mâine, 13 februarie, secțiunea de dating”, a declarat Comisia irlandeză pentru protecția datelor cu caracter personal.

Autoritatea de reglementare irlandeză, care supraveghează Facebook, sediul european al companiei fiind la Dublin, a adăugat că până acum compania nu a furnizat o evaluare privind protecția datelor cu caracter personal care ar urma să fie procesate în urma lansării serviciului de „dating”.

Pentru a accelera procesul de colectare a documentației relevante, ofițerii autorizați ai DPC au efectuat o inspecție la Facebook Irlanda … și au strâns documentația”, se arată în comunicat.

Comisarul adjunct și șeful comunicațiilor Graham Doyle a confirmat pentru CNN că este prima dată când comisia execută o inspecție de acest fel la Facebook sau la oricare dintre marile companii de tehnologie de la intrarea în vigoare a Regulamentului general pentru protecția datelor cu caracter personal (GDPR), în 2018.

Comisia a confirmat că are 11 investigații deschise care vizează rețeaua de socializare și diferitele sale filiale. Companiile pot fi amendate cu până la 4% din veniturile globale anuale pentru încălcări ale regulilor GDPR.

Facebook Dating a fost lansat în SUA în septembrie. Orice utilizator de Facebook poate „opta” pentru acest serviciu și poate crea un profil de dating, care se potrivește utilizatorilor în funcție de interese, preferințe și grupul de prieteni.

Facebook a recunoscut că produsul va fi implementat cu întârziere pentru clienții europeni.

Este într-adevăr important să pregătim corect lansarea Facebook Dating, astfel încât vom aloca mai mult timp pentru a ne asigura că produsul este gata pentru piața europeană” a declarat compania într-un comunicat.

Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
A fost virgin până la 44 de ani dar de când au aflat ce ascunde...
Tocmai a castigat fotoliul de Primar și în urma cu puțin timp A MURIT
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Rezultate finale EXIT-POLL ALEGERI LOCALE 2020. Ora 22.30 CURS/Avangarde: Nicuşor Dan 47,8%, Gabriela Firea 38,2...
Traian Băsescu: Îl felicit pe Nicușor Dan, doamna Firea, ați pierdut, nu e ca la...
Ce mesaj a primit Firea, pe o coală A4, după ce a pierdut Capitala! S-a...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperirea care DEZMINTE tot ce știm despre CREȘTINISM. Mai marii Bisericii au REACȚIONAT imediat
Rezultate Alegeri Locale 2020. Lista completă cu primarii PSD, PNL, USR-PLUS din țară. Hartă
Minerva Horoscop 2021: Primul horoscop, complet diferit pentru 3 zodii. Vor avea parte de premiere
Rezultate ȘOC și în țară la alegeri! Avem toate detaliile. Toate cifrele
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide