Gilda Popa
12.02.2020
Știri

Ghinion de „Ziua Îndrăgostiților” pentru Facebook Dating. Motivul incredibil pentru care autoritățile irlandeze au descins în forță în birourile lui Zuckerberg din Dublin

Ghinion de „Ziua Îndrăgostiților” pentru Facebook Dating. Motivul incredibil pentru care autoritățile irlandeze au descins în forță în birourile lui Zuckerberg din Dublin

Facebook suspendă lansarea secțiunii de „dating” în Uniunea Europeană, planificată pentru ajunul Zilei Îndrăgostiților, după ce autoritățile irlandeze au făcut o percheziție la birourile sale din Dublin

Autoritatea de reglementare din Dublin a explicat, într-o declarație, că „a efectuat o inspecție” a birourilor Facebook din Dublin la începutul acestei săptămâni, după ce a aflat pe 3 februarie despre planurile companiei americane de a introduce funcția de „dating” în Uniunea Europeană, anunță CNN.

Am fost foarte îngrijorați că aceasta a fost prima pe care am auzit de la Facebook Irlanda despre acest nou serviciu, mai precis despre intenția companiei de a lansa mâine, 13 februarie, secțiunea de dating”, a declarat Comisia irlandeză pentru protecția datelor cu caracter personal.

Autoritatea de reglementare irlandeză, care supraveghează Facebook, sediul european al companiei fiind la Dublin, a adăugat că până acum compania nu a furnizat o evaluare privind protecția datelor cu caracter personal care ar urma să fie procesate în urma lansării serviciului de „dating”.

Pentru a accelera procesul de colectare a documentației relevante, ofițerii autorizați ai DPC au efectuat o inspecție la Facebook Irlanda … și au strâns documentația”, se arată în comunicat.

Comisarul adjunct și șeful comunicațiilor Graham Doyle a confirmat pentru CNN că este prima dată când comisia execută o inspecție de acest fel la Facebook sau la oricare dintre marile companii de tehnologie de la intrarea în vigoare a Regulamentului general pentru protecția datelor cu caracter personal (GDPR), în 2018.

Comisia a confirmat că are 11 investigații deschise care vizează rețeaua de socializare și diferitele sale filiale. Companiile pot fi amendate cu până la 4% din veniturile globale anuale pentru încălcări ale regulilor GDPR.

Facebook Dating a fost lansat în SUA în septembrie. Orice utilizator de Facebook poate „opta” pentru acest serviciu și poate crea un profil de dating, care se potrivește utilizatorilor în funcție de interese, preferințe și grupul de prieteni.

Facebook a recunoscut că produsul va fi implementat cu întârziere pentru clienții europeni.

Este într-adevăr important să pregătim corect lansarea Facebook Dating, astfel încât vom aloca mai mult timp pentru a ne asigura că produsul este gata pentru piața europeană” a declarat compania într-un comunicat.

Inchide