Ghiță, despre dosarele media: Cine a rămas? Sârbu. Să-l terminăm. Era ultimul neterorizat mediatic

Ghiță, despre dosarele media: Cine a rămas? Sârbu. Să-l terminăm. Era ultimul neterorizat mediatic
Publicat: 20/03/2018, 22:22

„Știți că la un moment dat setea de sânge a acestei mașinării a ajuns atât de mare încât ne-a făcut tuturor dosare. S-a uitat în sânga, dreapta: Voiculescu, mort, Ghiță, mort, Patriciu, mort, Adamescu, mort. Cine a mai rămas? Sârbu. Hai să-l terminăm și pe ăsta. Pur și simplu era ultimul dintre noi neterorizat mediatic”, a declarat Sebastian Ghiță, întrebat fiind de ce a ajuns Adrian Sârbu, patronul MEDIAFAX, o țintă.

Referitor la adresa de mail a lui Florian Coldea cu acest dosar, așa cum preciza fostul parlamentar într-o înregistrare din 2017, Ghiță a spus că probabil era vorba despre date despre afaceri.

„Date despre afacerile, firmele, circuitele financiare ale lui Adrian Sârbu, primite de la diverse instituții, pe mână scurtă, cum spunea și Portocală. (…) L-ați auzit sunând un șef de la Finanțe, pe un domn din ăsta acoperito-turnătoro-mafiot, un tip pe care-l chemă Meiroșu (?), pe care îl și cunosc, și spunându-i: „dă-mi repede pe mână scurtă, trimite-mi niște hârtii despre firme, Ghiță, conturi, whatever, ca să le prind prin dosare”. (…)

Sebastian Ghiță avea detalii inclusiv care este motivul pentru care nu a ajuns dosarul la DNA.

„Sârbu m-a acuzat de multe ori că aș fi avut influență. Nu-i vorba de Parchet. La Adrian Sârbu controalele, acțiunea, au pornit târziu. Deja cei de la Antifraudă începuseră să devină o instituție din punct de vedere fiscal, la concurență cu DNA, motiv pentru care invidia doamnei Kovesi a dus la un dosar fals la șeful Antifraudei. Era o invidie că devenea mai prezentă în ziare Antifrauda decât DNA. Vă aduceți aminte de Romeo Nicolae. Care a scăpat, l-au achitat. Dar i-au falsificat un dosar. A venit un denunțător și i-au făcut un dosar. Și de aceea, dosarul lui Sârbu nu a mai ajuns la DNA, ci a mers de la Antifraudă la Parchet, pentru că cei de la Antifraudă nu erau bine văzuți de DNA. Că era invidioasă doamna”, a mai declarat Ghiță, pentru Evenimentul Zilei.

Adrian Sârbu a fost arestat în anul 2015, sub acuzația de instigare la evaziune fiscală. La vremea respectivă, patronul MEDIAFAX a acuzat că dosarul său este fabricat.

„Cazul Mediafax – Adrian Sârbu, fabricat la comanda lui Pontaghiță și a camarilei lor, are drept scop distrugerea Mediafax, Gândul, Ziarul Financiar, instituții media pe care le-am construit în ultimii 25 de ani și pe care le-am menținut independente politic.Scenariul pe care il execută procurorii, inspectorii DGAF, ANAF și polițiștii de urmărire penală, toți sprijiniți copios de SRI, urmăreste punerea sub urmărire penală a unor persoane din managementul companiilor mele sub învinuiri neprobate, arestarea și forțarea lor sub șantajul menținerii în arest pentru a mă denunța drept marele instigator la evaziune fiscală și spălare de bani al României, așa cum Ponta a indicat în ieșirile lui publice încă de acum 1 an. În plan public, informații din dosar sunt transmise diverselor oficine de propaganda Pontaghiță cunoscute sau acoperite, pentru a forța decizia judecătorilor care trebuie să aprobe mandatul.

Un caz tipic de terorism de stat asupra unor instituții media împinse spre lichidare sau vânzare către grupuri de interese politice, caz prezentat publicului drept o glorioasă acțiune anti-evaziune și spălare de bani.

În aceste circumstanțe, singura mea apărare este evidența bunului simț:

În ultimii 25 de ani, am avut șansa, puterea și talentul de a construi instituții private de statură publică, PRO TV, CME, Mediapro, Mediafax, etc, care au angajat zeci de mii de români, oferindu-le oportunitatea unei cariere. Am respectat legile acestei țări, am promovat principii stricte de guvernanță corporatistă și nu am încurajat niciodată spiritul infracțional în companiile mele. Am creat generații de profesioniști. Am lucrat simultan cu sute de manageri, delegând, împărțind cu ei ideile mele și ceea ce am câștigat. Am fost singurul român care a avansat în poziția de CEO al unei companii publice americane. Am creat sute de milioane de dolari valoare pentru acționarii mei și pentru mine. Companiile aflate sub controlul sau managementul meu au plătit numai în ultimii zece ani sute de milioane de euro taxe către statul român.

Faptul că am ajuns obiectul defăimării unor impostori îmbătați de putere nu mă emoționează. Cred cu tărie în statul de drept, în libertatea presei, în dreptul fiecărui om de a fi apărat de lege, dar și în obligația fiecăruia de a se supune legilor acestei țări. Începând cu mine. Preocuparea mea astăzi este în primul rând menținerea în activitate a companiei Mediafax și asigurarea unor condiții decente de muncă pentru oamenii aflați sub o nedreaptă presiune financiară și psihică în această campanie de represalii”, se arăta în declarația publică de la acea vreme a lui Adrian Sârbu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice