Gigel Sorinel Știrbu, regretat de enoriașii din Olt: „Toată lumea a plâns după dânsul. Ca pe Dumnezeu cred că l-a iubit”

Publicat: 15/12/2013, 16:52
Actualizat: 21/03/2019, 14:20

Sătenii din Roșieni, localitatea din județul Olt unde a slujit timp de șase ani înainte de a intra în politică Gigel Sorinel Știrbu, propus de liberali la șefia Ministerului Culturii, regretă alegerea acestuia de a renunța la preoție pentru un loc un Parlament.

„Făcea o slujbă minunată. Toată lumea a plâns după dânsul când a plecat. Știți cum l-a iubit? Doamne, ca pe Dumnezeu cred că l-a iubit, așa de bun a fost”, a declarat o localnică din Roșieni pentru Digi 24.

Alți săteni apreciază încă faptul că pe vremea când era preot Știrbu venea cu mașina de la Slatina la Roșieni pentru a ține slujbele, benzina consumată plătind-o din propriul buzunar.

FOTO: Digi 24 – Biserica unde a slujit timp de șase ani deputatul PNL propus la șefia Ministerului Culturii.

Ei sunt, totodată, mândri de realizările fostului lor duhovnic și spun că „dacă dacă nu era deștept, nu ajungea” să fie propus în fruntea Ministerului Culturii.

Scandalul care a dus la demisia ministrului Daniel Barbu

Gigel Sorinel Știrbu ar putea să îl înlocuiască în funcție pe Daniel Barbu care a demisionat recent în urma unui scandal apărut pe marginea unor declarații pe care le-a făcut în timpul unor manifestări desfășurare la Teatrul Național din Craiova. La finalul acestora, el a răspuns la întrebările spectatorilor. Unul dintre răspunsurile sale s-a referit la sumele alocate pentru programul de prevenire și de combatere a HIV/SIDA.

„La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeți-mă, nu vreau să par cinic în fața dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetățeni ai noștri. Bugetul, programul național pentru prevenirea și tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii și programul național de combatere și tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi”, a spus Barbu la acea vreme.

FOTO: Andreea Alexandru/Mediafax Foto

„După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetățeni afectați de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înțeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate”, a adăugat el.

Declarațiile au fost urmate de un comunicat emis de Ministerul Culturii în care se menționa că Daniel Barbu „regretă profund” comparația pe care a făcut-o între bugetul pentru programul de prevenire a HIV și sumele alocate programelor ministerului. Acesta își cerea, de asemenea, scuze „tuturor celor care s-au simțit ofensați ori lezați de aceste afirmațiile inadecvate”. Ulterior, Barbu a demisionat din funcție.

Cine este Gigel Sorinel Știrbu

Candidatul propus de liberali în fruntea Ministerului Culturii a absolvit Facultatea de Teologie din Craiova, dar și cursurile Ecole Nationale D’administration din Paris, cele ale Institutului Național de Administrație și pe cele ale Universității Naționale de Apărare „Carol I”.

După ce a fost preot în Roșieni, deputatul PNL a deținut funcția de subprefect în Olt, apoi pe cea de secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Cultelor. În prezent, el este președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților.

Știrbu deține trei terenuri, două apartamente și o casă în Slatina, potrivit declarației sale de avere. El are datorii de 40.000 de euro și un cont bancar de 27.000 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...