GREVA de la Ryanair DĂ PESTE CAP cursele aeriene în toată Europa. Șeful companiei vorbește despre proteste INUTILE și DISPONIBILIZĂRI. Sfaturile MAE pentru cetățenii români

GREVA de la Ryanair DĂ PESTE CAP cursele aeriene în toată Europa. Șeful companiei vorbește despre proteste INUTILE și DISPONIBILIZĂRI. Sfaturile MAE pentru cetățenii români
Publicat: 24/07/2018, 15:47
Actualizat: 30/10/2018, 05:08

Michael O’Leary, directorul executiv al companiei,se așteaptă la mai multe greve în timpul acestei veri „întrucât nu suntem pregătiți să admitem cereri nerezonabile, care vor compromite fie tarifele noastre scăzute, fie modelul nostru de business ce s-a dovedit a fi extrem de eficient”.

Conducerea companiei a avertizat personalul despre posibilele pierderi ale locurilor de muncă, în cazul în care vor continua cu grevele.

În jur de 100 de piloți Ryanair protestează în Dublin, Irlanda, pentru a treia zi consecutiv.

„Dacă aceste greve inutile vor continua să dăuneze încrederii clienților și prețurilor sau randamentelor pe piețe din anumite țări, va trebui să revizuim programul nostru de iarnă, ceea ce ar putea duce la reduceri ale flotelor și pierderi de locuri de muncă„, avertizează Michael O”Leary, citat de Reuters.

În 2017, înainte de Crăciun, Ryanair s-a mai confruntat cu greve anunțate de membri cabinelor, hotărând atunci, să recunoască sindicatele pentru prima dată în istoria sa de 32 de ani. Însă de atunci, compania se luptă să ajungă la un acord cu cei mai mulți dintre ei.

Piloții solicită sisteme mai transparente pentru promovări și transferuri, reducerea managementului discreționar excesiv, în timp ce echipajul de cabină dorește contracte locale și condiții mai bune.

Astfel, acțiunile Ryanair au scăzut cu aproape 25%, sub cifra record de 19,38 de euro/ acțiune, înregistrată în luna august 2017.

În zilele de 25 și 26 iulie, greva de la Ryanair va afecta majoritatea zborurilor companiei din Spania, Portugalia și Belgia. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români din întreaga Europă că zborurile către și dinspre aceste țări sunt sub semnul întrebării în cele două zile. Pentru mai multe informații și sprijin consular, românii pot apela ambasadele țării noastre din țările unde se află, urmând să fie redirecționați către Centrul de Contact și Suport al cetățenilor Români din Străinătate.

Sursă foto: Twitter @PaulQuinnNews

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase