• Publicat:
Știri

Grupare care racola minore pentru prostituție, destructurată în urma unor percheziții în Prahova

Grupare care racola minore pentru prostituție, destructurată în urma unor percheziții în Prahova
O grupare care racola minore pentru prostituție a fost destructurată în urma unor percheziții în județul Prahova. Fetele, cu vârste între 14 și 16 ani, erau trimise să se prostitueze acasă la clienți sau în hoteluri. 29 de persoane au fost audiate, trei primind control judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii din Ploiești și polițiștii au făcut 3 percheziții în localitatea Gherghița, județul Prahova, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de minori.

Începând cu luna iunie 2018, pe raza localității Gherghita, județul Prahova, a fost constituit un grup infracțional, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea privește recrutarea, determinarea și exploatarea sexuală a 3 minore, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, în vederea obținerii de foloase materiale.

În urma cercetărilor s-a stabilit că exploatarea sexuală a celor 3 fete a fost realizată atât prin intermediul unor anunțuri publicate pe site-uri de publicitate, cât și prin plasarea victimelor în diferite locații (domiciliul clienților sau locuri de cazare).

Cu ocazia perchezițiilor, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente, înscrisuri și telefoane mobile.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești au fost aduse, în vederea audierii, 29 de persoane, iar față de 3 inculpați s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

Inchide