Gruparea Sportivilor, plătită de liderii clanului Vancică să cumpere arme și să-i apere de Cămătari

Gruparea Sportivilor, plătită de liderii clanului Vancică să cumpere arme și să-i apere de Cămătari
Publicat: 26/02/2013, 19:24
Actualizat: 28/07/2014, 18:20

Membrii clanului Vancică au angajat mercenari din rândul grupării Sportivilor, cărora le-au dat bani să cumpere arme și să le folosească împotriva Cămătarilor, se arată în referatul întocmit de procurorii DIICOT care au cerut arestarea a liderilor grupărilor Cămătarilor și Sportivilor.

Potrivit anchetatorilor, atât de teamă, cât și din dorința de răzbunare, membrii clanului Vancică, contra unor sume mari de bani, „i-au solicitat inculpatului Radu Cristian Roșca (liderul grupării Sportivilor – n.r.) și membrilor grupării sale să procedeze la suprimarea fizică a membrilor grupării Cămătarii”.

Ca urmare, au notat anchetatorii, au fost înregistrate o succesiune de evenimente violente care au culminat cu incidentul armat din data de 7 noiembrie 2012, produs în orașul ilfovean Popești-Leordeni, în urma căruia un apropiat al lui Roșca a fost împușcat îm plămăni cu un pistol cu gaze modificat pentru a trage cu bile din plumb.

Un alt incident violent a avut loc la 15 iulie 2012, la restaurantul Riviera din sectorul 4, unde mai mulți membri ai grupării Sportivilor s-au bătut cu cei ai Cămătarilor. În timpul scandalului, un bărbat a fost împușcat în fața clienților.

În 15 octombrie 2012, în jurul orelor 00.50, pe strada Pridvorului din sectorul 4, a avut loc un nou scandal între oamenii celor două grupări, în timpul căruia s-au folosit arme de foc și bâte.

Procurorii au menționat în referat o înregistrare ambientală dintr-o rezervă a Spitalului Bagdasar Arseni, din care reiese că Radu Roșca, în calitate de lider al grupării Sportivilor, primea bani de la interlopul Lică Vancică, care finanța astfel războiul de stradă împotriva fraților Nuțu și Sile Cămătaru. Cu banii luați de la Vancică, Roșca ar fi urmărit să cumpere inclusiv mitraliere.

„Radu Roșca: Vancică, mă! Ăsta la care muncim noi la el!

Sorin: Aaa.

Radu Roșca: Bă bulangiule, ne-am bătut cu ăștia și tu te ascunzi în loc să…

Sorin: Și.. și pentru el nu?

Radu Roșca: Ai dat în prima seară atuncia bani, sunt pe goană ăștia, ăștia mânca-ți-aș, îi caută garda… i-a prins pe Nica, dă-le bani de avocați și la ăia, am împărțit banii, dă-i și lu Spadafora, dă-i și lu ăsta… mai dă mă încă patru mii, bulangiule, că mai dau și eu la alți două mii și două mii să mă duc să iau ceva …. încă două mașini sau să văd ce iau, încă o mașină și … și așa d’alea

Adrian Bică: Radule….

Radu Roșca: L-ai mai văzut?

Adrian Bică: Trebuie puști, frate!

Radu Roșca: Păi aia mă duc să cumpăr, mă, da …

(…)

Radu Roșca: Mai iau două mitraliere d’alea, mai iau încă două, încă două, să facem cinci, șase d’alea!”

Liderii clanului Cămătarilor, Ion și Vasile Balint, precum și Radu Cristian Roșca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestați preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii din 23 februarie a Tribunalului București.

Instanța a mai dispus emiterea unor mandate de arestare pentru Mario Nuțu Balint, Andrei Cristian Bădulă (implicat în scandalul Plaza Mall ce l-a avut ca actor principal pe Eugen Preda), Cornel Schuster, Marian Bucur, Nicușor Dumitrescu, Remus Petrică Dincă, Dănuț Ion, Dragoș Florin Broșteanu, Costel Valentin Danciu, Constantin Frangulea, Cosmin Vidin, Nicholas Vitto Niculae, Alexandru Ionuț Stoica, Eugen Pârvan, Mihai Ion Tonciu, Robert Florian Petre, Robert Constandache, Gabrile Robert Bușă, Marian Sârbu, Alexandru Răzvan Vasile, Constantin Neață, Geanina Narcisa Barbu, Gigi Daniel Chiras, Licuță Udilă, Adrian Răducu Bică și Bogdan Dumitrache.

Deciziile Tribunalului București de arestare a celor 29 de membri ai celor mai influente grupări interlope din București pot fi contestate la Curtea de Apel București.

Cei 29 de membri ai grupărilor Cămătarii și Sportivii au fost reținuți de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) în urma a 115 percheziții, de la locuințele suspecților fiind ridicate sume importante de bani, bijuterii, mașini de lux și droguri.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București”, situații ce au avut drept consecință punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a membrilor grupării, dar și a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârșit infracțiuni de violență, „generatoare de beneficii financiare substanțiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani dați cu camătă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Moment ISTORIC în România. Intră în vigoare oficial pe 31 martie: Vom avea drepturi depline
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată