Gușă, Urdăreanu și Oancea vor fi audiați în procesul lui Ludovic Orban. „M-a întrebat „cash?”. Răspunsul meu a fost „cum altcumva?””

Gușă, Urdăreanu și Oancea vor fi audiați în procesul lui Ludovic Orban. „M-a întrebat „cash?. Răspunsul meu a fost „cum altcumva?
Publicat: 18/10/2016, 19:47
Actualizat: 09/02/2017, 09:17

Ludovic Orban le-a spus judecătorilor că după ce a fost desemnat candidat al PNL pentru Primăria Capitalei a stabilit întâniri cu mai multe persoane, printre care și omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

„Au existat subiecte legate de posibilitatea finanțării campaniei electorale de către Tiberiu Urdăreanu, nu pot să neg. Inițiativa acestor discuții nu mi-a aparținut în cadrul celor două întâlniri. Singura mea inițiativa este întrebarea pe care i-am pus-o „te gândești dacă poți să îmi da și mie un șut în fund”. Această expresie era o cerere de sprijin generică, care putea să prevadă nu numai ca o cerere de finanțare, ci de sprijin. (..) La a doua discuție, în 20 martie, subiectul a fost redeschis de Tiberiu Urdăreanu după aproximativ 30 de minute de discuții politice si administrarea Bucureștiului. În acel moment i-am răspuns despre o sumă. Menționez că nu găsești ușor oameni care să îți finanțeze campania electorala. (…) În ceea ce privește relația cu media, am avut discuții telefonice, întâlniri față în față cu reprezentanții mass-media, Mihai Gâdea, Sorin Oancea, Cosmin Gușă. În niciuna dintre dicuțiile cu aceștia nu s-a discutat nimic despre finanțare ilegală, nici măcar aluziv. Au fost legate de modalitatea permisă de lege de finanțare din postura de candidat. Nu am cerut bani cash lui Urdăreanu, acesta a fost cel care m-a întrebat „cash?”. Raspunsul meu a fost „cum altcumva?” Am precizat că nu cunoșteam legislația cea nouă, dar știam că nu era ilegal pe legislația veche să primești bani cash”, le-a spus Ludovic Orban judecătorilor.

Următorul termen a fost stabilit de judecători pentru data de 1 noiembrie, ședință la care va fi audiat Tiberiu Urdăreanu, denunțător în acest caz. La următoarele termene vor fi citați Cosmin Gușă și Sorin Oancea.

Procurorii susțin că la data de 1 martie 2016, Ludovic Orban l-ar fi contactat pe Tiberiu urdăreanu, cerându-i bani pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic fusese nominalizat pentru a candida la funcția de primar al Municipiului București.

Surse judiciare susțin că Urdăreanu a purtat tehnică la una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu Ludovic Orban, înregistrându-l pe acesta când îi cerea 50.000 de euro, bani care urmau să ajungă la doi patroni de televiziune, Sorin Oancea, directorul B1 Tv, și Cozmin Gușă, acționarul postului Realitatea Tv, pentru a își asigura aparițiile televizate în timpul campaniei electorale.

Ludovic Orban i-ar fi cerut lui Tiberiu Urdăreanu 50.000 de euro în numerar, „nu în vreo modalitate legală, precum și cu depășirea plafonului stabilit prin Legea finanțării partidelor politice, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menționat, cu funcții de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, Urdăreanu a acceptat înțelegerea „în considerarea funcției de conducere pe care Orban Ludovic o deține în cadrul unui partid și a potențialului de intervenție al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Celentano din Las Fierbinți, schimbare radicală de imagine. Decizia producătorilor serialului
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb