• Publicat:
Știri

Guvernul l-a retras pe Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleșcanu, din funcția de consul la Strasbourg

Guvernul l-a retras pe Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleșcanu, din funcția de consul la Strasbourg
Ionel Dancă a anunțat, marți, că Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, a fost retras, prin hotărâre, din funcția de consul la Strasbourg. Șeful Cancelariei premierului a precizat că motivul retragerii este faptul că domnul Pîrvulescu nu a preluat mandatul respectiv.

„A fost eliberat proiectul de hotărâre de Guvern pentru eliberarea consulului de la Strasbourg, în persoana domnului Pîrvulescu. Cunoașteți cazul acestui consul de la Strasbourg, numit de ministrul de Externe, la acea vreme Teodor Meleșcanu, acesta fiind fiul vitreg al demnitarului. Motivul retragerii domnului Pârvulescu din funcția de consul de la Strasbourg este că hotărârea resepctivă nu a produs efecte juridice, respectiv domnul în cauză nu a preluat mandatul respectiv”, a declarat șeful Cancelariei Guvernului Ionel Dancă, marți, la finalul ședinței de Guvern.

Sorin Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018.

Ulterior, Parchetul General a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleșcanu, pentru a analiza modul în care fiul vitreg al acestuia, Adrian Pîrvulescu, a fost numit în funcția de consul la Strasbourg.

Inchide