Guvernul s-a răzgândit: expertul pentru egalitate de șanse nu mai e obligatoriu, e „o posibilitate”

Redactor:
Liviu Dadacus
Guvernul s-a răzgândit: expertul pentru egalitate de șanse nu mai e obligatoriu, e „o posibilitate”
Detalii pe gândul

 „În ședința de azi a fost reglementată profesia de expert și cea de tehnician în egalitate de șanse. Actul normativ stabilește că persoanele juridice din sectorul public sau privat care au peste 50 de salariați vor avea posibilitatea de angaja un expert sau un tehnician în egalitate de șanse în limita bugetului destinat cheltuielilor salariale”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, în conferința de presă de după ședința de Guvern de joi.

„Repet: vor avea posibilitatea. Nu este o măsură obligatorie. Este la latitudinea angajatorului și tot angajatorul poate decide dacă persoana respectivă poate fi reîncadrată din angajații pe care deja îi are, adică nu trebuie neapărat să angajeze, poate trimite pe cineva la cursuri”, a subliniat Nelu Barbu.

Premierul Viorica Dăncilă a precizat, joi, înaintea ședinței de Guvern, că va fi introdusă obligația persoanelor juridice din sistemul public, dar și din sectorul privat, care au peste 50 de salariați, să aibă în structura de personal un expert în egalitate de șanse.

Ea a menționat că se intenționează ca în România egalitatea de șanse între femei și bărbați să fie efectiv asigurată.

„Vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public, dar și din sectorul privat, care au peste 50 de salariați, de a avea în structura de personal un expert în egalitate de șanse. Nu urmărim să încărcăm birocrația cu noi funcții. Vrem ca această sarcină a experților să fie exercitată în mod activ și util”, a spus Dăncilă.

 

 

Tags:
Inchide