Hans G. Klemm, nominalizat ambasador al SUA în România, va fi audiat săptămâna viitoare în Senat

Redactor:
Catalina Mihai
Hans G. Klemm, nominalizat ambasador al SUA în România, va fi audiat săptămâna viitoare în Senat
Diplomatul Hans G. Klemm, nominalizat în funcția de ambasador al SUA în România pe 24 martie, urmează să fie audiat, marți, 21 iulie, în Senatul american, potrivit programului postat pe site-ul instituției.

Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului SUA va audia, marți, 21 iulie, patru persoane nominalizate pentru funcția de ambasador în state membre ale Uniunii Europene.

Astfel, de la ora locală 2:30 (21:30, ora României), urmează să fie audiați Paul Wayne Jones, nominalizat pentru postul de ambasador în Polonia, Hans G. Klemm, propus pentru România, Kathleen Ann Doherty, pentru Cipru, și James Desmond Melville Jr., pentru Estonia.

Președintele american, Barack Obama, l-a nominalizat, pe 24 martie, pe Hans G. Klemm în funcția de ambasador în România, conform unui comunicat al Casei Albe.

Hans G. Klemm, un diplomat de carieră, este consilier al subsecretarului pentru Management la Departamentul de Stat, o funcție pe care o deține din ianuarie 2015.

Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al departamentului, iar înainte de această funcție a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept și Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010, și ofițer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 și 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE și Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene și eurasiatice.

Klemm a ocupat și poziții în Germania, Japonia, Coreea de Sud și Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtății Indiana și are o diplomă de master la Universitatea Stanford.

Ultimul ambasador american în România a fost Mark Gitenstein, care și-a încheiat mandatul la 14 decembrie 2012.

Inchide