HARTA ȘOFERILOR DE COȘMAR DIN ROMÂNIA

HARTA ȘOFERILOR DE COȘMAR DIN ROMÂNIA

În clasamentul pe județe privind frecvența daunelor, Bucureștiul este pe primul loc cu o valoarea de 6,78%. Pe locul doi se situează Constanța cu 6,40%, iar pe trei Iași, unde ponderea este de 6,27%. Pe locul patru se poziționează Dolj cu 5,77%, urmat de Galați unde frecvența daunei este în proporție de 5,71%. La coada clasamentului se situează Harghita, unde ponderea este de 2,84%.

În ceea ce privește județele cu cele mai mari valori ale daunei medii plătite de asigurători pe segmentul RCA, pe primul loc se plasează Suceava cu 9.401 lei, iar pe locul doi județul Sălaj cu 9,192 de lei. Pe locul trei urmează județul Cluj unde valoarea daunei medii plătite de asigurători se ridică la 8,127, iar pe locul patru și cinci se plasează Maramureș și Vrancea, cu 7,151 lei, respectiv 6,956 de lei. În schimb, județele unde sunt înregistrate cele mai scăzute valori ale daunei medii plătite sunt Argeș (4.851 de lei), Cluj (4,902de lei ), Sibiu (4,913 de lei), Giurgiu (5.047 de lei) și Alba (5.047 de lei).

Aceeași analiză realizată în funcție de capacitatea cilindrică a autoturismelor arată că vehiculele care au peste 2.500 de centimetri cubi au și cea mai mare frecvență de daună, de aproape 8%, valoarea daunei medii fiind de 8.511 lei. Pe de altă parte, autoturismele cu capacitate cilindrică de sub 1.200 de centimetri cubi au cea mai mică frecvență a daunelor.

Analiza Milliman a confirmat informațiile vehiculate de asigurători care au afirmat în mai multe rânduri că frecvența daunelor în cazul camioanelor este cea mai ridicată, valoarea fiind de 9,20%. În schimb, frecvența daunelor în rândul remorcilor și motocicletelor este cea mai redusă. În primul caz, ponderea este de 0,17%, iar în cel de-al doilea de 1,28%.

În funcție de grupa de masă a autovehiculului, pragul cel mai mare al frecvenței daunelor este întâlnit în rândul autovehiculelor de 16 tone sau peste, cu o valoare de 12,89%, iar dauna medie depășește 10.000 de lei.

Pe categorii de vârstă, tinerii cu vârstă sub 25 de ani generează pagubele cele mai mari și cele mai frecvente. Dauna medie în cazul unui șofer cu vârsta de până în 25 de ani se situează la aproape 7.000 de lei, în timp ce frecevența depășește 6%.

Analiza Milliman s-a bazat pe informațiile referitoare la prime și daune brute de reasigurare, pentru ultimii trei ani (2013, 2014 și 2015), precum și pe structura deta¬liată a tarifelor de prime actuale furnizate de cele mai mari nouă companii de asigurare.

Tags:
ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
Previne demența! Cele 10 porunci pentru un creier sănătos, potrivit unui neurochirurg
Poliția a dat verdictul în accidentul lui Gigi Becali! Lovitură grea pentru miliardar: Ionuț Luțu...
Istoria necenzurată a cântecului care a înmuiat inima dictatorului Nicolae Ceauşescu. „Treceţi, batalioane române, Carpaţii”,...
Misterul simbolului pe care tot mai mulţi români îl au pe maşini
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Ţara care suspendă vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, în urma decesului unei tinere
Mona Segall, producătoarea Asia Express, salariu colosal! IREAL câţi bani încasează pentru un singur sezon...
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
PUHOI de LUME la Târgul de CRĂCIUN din Constanța!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Mesaje de Ziua Naţională a României: Citate pentru 1 Decembrie 2021. La mulţi ani, români!
Raed Arafat e în stare de ȘOC! BOMBA SERII vine de la Alexandru Rafila
Vești bune pentru sute de mii de pensionari! Vor încasa bani în doar câteva săptămâni....
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...