HELMUTH DUCKADAM este OPERAT la Spitalul Floreasca

HELMUTH DUCKADAM este OPERAT la Spitalul Floreasca
Publicat: 25/09/2012, 11:52
Actualizat: 09/02/2019, 23:19

Președintele de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, a fost dus, marți, în jurul orei 11.00, în sala de operații, pentru a fi supus intervenției chirurgicale de eliminare a cheagurilor de sânge de pe artera brațului drept și introducere a unei grefe pe porțiunea de arteră subțiată.

Operația la care va fi supus Helmuth Duckadam de către medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală a fost programată inițial pentru luni, dar pentru că au fost descoperite noi leziuni în urma unei investigații angio-RMN, s-a impus amânarea cu o zi a intervenției, au precizat surse medicale.

La ora transmiterii acestei știri, Helmuth Duckadam este pregătit pentru operație.

Duckadam va fi operat de către o echipă de medici condusă de Șerban Brădișteanu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca

Președintele de onoare al FC Steaua a efectuat, luni, o serie de investigații, printre care angio-RMN, care au pus în evidență alte leziuni decât cele identificate până acum, respectiv pe vasele energente de la aortă, au spus surse medicale.

Fostul portar a fost internat în 19 septembrie la Spitalul de Urgență Floreasca, fiind supus unor investigații complexe în vederea intervenției chirurgicale.

Diagnosticul pus inițial de medici în cazul Duckadam este insuficiență arterială acută la brațul drept, ceea ce înseamnă că un segment al arterei este înfundat, iar sângele nu mai circulă așa cum ar trebui, în această zonă formându-se cheaguri care presează asupra vaselor. Din păcate, există riscul ca în orice moment un cheag să se desprindă și să se îndrepte către inimă, spun specialiștii.

Începând din 19 septembrie, Duckadam urmează un tratament anticoagulant pentru a-i regla circulația sanguină și abia apoi va intra în sală pentru un by-pass arterial. Această operație presupune eliminarea cheagurilor de sânge și introducerea unei grefe pe porțiunea de arteră subțiată, creând astfel o punte de legătură.

Intervenția chirurgicală este absolut necesară în cazul fostului portar, echipa operatorie fiind pregătită pentru intervenție

Brațul său este acum deformat, după ce pe artera axilară s-a format un anevrism masiv de 9 pe 8 centimtri, care conține în interior multiple cheaguri de sânge. Acest lucru a cauzat o inflamație mare la nivelul umărului fostului portar, anevrismul cuprinzând, de asemenea, și structuri nervoase. Medicii spun că eliminarea acestor cheaguri este absolut necesară, pentru că, în caz contrar, există pericolul unui accident vascular cerebral.

Cel mai probabil, operația va consta în eliminarea anevrismului și refacerea cu ajutor unei grefe a fluxului arterial.

Helmuth Duckadam a fost internat, în 7 septembrie, la Secția de Chirurgie Cardiocasculară din Constanța cu diagnosticul „insuficiență arterială acută la antebrațul drept”. A fost externat o zi mai târziu după ce a suferit un intervenție la antebraț. La mai puțin de o săptămână, în 13 septembrie, Duckadam a fost din nou internat,din cauza durerilor, dar de acea dată, la Spitalul Militar din Capitală. În 18 septembrie, Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca unde a fost supus unor investigatii complexe în vederea operației.

Helmut Duckadam are această suferință încă din 1986, la doar două luni după ce a câștigat cu Steaua cupa campionilor europeni la Sevilla, intrând în Cartea Recordurilor pentru că a apărat patru penalty-uri.

În 2009, fostul portar al echipei Steaua Helmuth Duckadam a suferit o operație de înlocuire a unui vas de sânge la mâna dreaptă, la Timișoara.

Duckadam a câștigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla, când a apărat patru penaltiuri, intrând în Cartea Recordurilor. Cu „roș-albaștrii” a mai cucerit două titluri de campion și o Cupă a României. Are 133 de meciuri în prima ligă și două selecții la echipa națională.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Șocant: cum a aflat Bianca Brad că suferă de cancer mamar! „Într-o noapte m-am trezit...
"Unul era foarte grav". Filmul accidentului din Timiş în care 6 pompieri au ajuns la...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Giganţii din IT nu au doar veşti proaste pentru România: Americanii de la Amazon au...
Armă misterioasă LANSATĂ pe orbita Pământului! Cine O CONTROLEAZĂ?
Reguli obligatorii PENTRU PIETONI. Detaliul din lege pe care aproape NIMENI nu îl știe
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Canabisul în concentrație mai mare, legat de un risc dramatic de episoade psihotice
×