Hidroelectrica vinde energie electrică în Ungaria

Redactor:
Carol Dan
Hidroelectrica vinde energie electrică în Ungaria
Hidroelectrica a încheiat contracte pentru livrarea de energie în Ungaria pe parcursul acestui an

„Primele contracte au fost încheiate în octombrie anul trecut și acoperă întregul an 2015”, a declarat joi Ștefan Alexandru Frangulea, director al Departamentului de strategie și cooperare internațională din cadrul Hidroelectrica, la un seminar privind energia hidro.

Compania de stat a deschis anul trecut o reprezentanță în Budapesta pentru a putea comercializa direct energie în statul vecin.

Totodată, Hidroelectrica vrea să vândă în acest an 80-90 de microhidrocentrale, evaluate la circa 30 milioane de euro.

Microhidrocentralele sunt capacități de producție din surse regenerabile care au la o putere instalată de până la 10 MW și sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Hidroelectrica mai are în portofoliu 128 de microhidrocentrale, din care intenționează să păstreze 23 de unități pe care ar urma să le retehnologizeze.

Primele 33 de microhidrocentrale ar urma să fie scoase la licitație în cursul lunii februrie la prețul de pornire de 84,7 milioane lei (18,8 milioane euro). Hidroelectrica a vândut în perioada 2008-2010 peste 100 de unități, iar cea mai recentă tranzacție s-a derulat în septembrie 2014, când compania a cedat câteva unități.

Hidroelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Energiei. Compania a intrat în însolvență în luna februarie a anului 2014, pentru a doua oară în mai puțin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Inchide