„Hoarda de AUR” de la Țebea. În umbra lui Avram Iancu, George Simion a uitat de socotelile politice de la București

„Hoarda de AUR” de la Țebea. În umbra lui Avram Iancu, George Simion a uitat de socotelile politice de la București
George Simion, în fruntea Hoardei de AUR de la Țebea Foto: captură video
Publicat: 12/09/2021, 17:56

USR este un partid antinațional și antiromânesc, iar PNL-ul trebuie „uitat”, este mesajul transmis de către liderul AUR George Simion, care a participat, duminică, în satul Țebea din județul Hunedoara, la comemorarea lui Avram Iancu. Mesajul lui George Simion vine la câteva zile după ce AUR și USR PLUS sociau depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu.

Câteva zile a ținut „alianța de conjunctură” – așa cum o descria fostul vicepremier Dan Barna – a AUR cu USR PLUS împotriva premierului Florin Cîțu.

Pătruns de atmosfera patriotică de la Țebea și de amintirea lui Avram Iancu, George Simion a uitat de socotelile politice.

Liderul AUR George Simion s-a filmat la Țebea în fruntea unei mulțimi de aproximativ 200 de persoane participante la marșul de comemorare a lui Avram Iancu. Mulțimea purta drapelul tricolor cu stema națională, dar și drapele tricolore pe care stema a fost înlocuită cu sigla AUR.

”Uitați de USR-ul antinațional și antiromânesc”

„Voiau să interzică Serbările de la Țebea de anul ăsta, dar nu au putut, pentru că noi am venit. Și asta e singura cale prin care putem să scăpăm cu toții de orice anormalitate. Nu pot să îl interzică pe Avram Iancu! Nu pot să introducă restricții într-o zi de sărbătoare și să ne interzică participarea la Țebea”, spune George Simion în mesajul transmis live pe pagina sa de Facebook.

– Cine suntem noi? răcnește un tip rotofei și ras în cap  într-o portavoce.

– AUR! AUR!, striga mulțimea purtând însemnele partidului, în frunte cu un individ care poartă o căciulă de tarabostes.

„Uitați și de USR-ul antinațional și antiromânesc, uitați și de PNL, uitați de oricine altcineva. Toți membrii AUR răspund prezent la Țebea. Ăștia suntem noi, n-o să ne schimbe niciodată sistemul lor. Uitați de toți, pentru că restricțiile nu pot elimina din sufletele noastre dragostea pentru Avram Iancu, pentru istoria neamului și pentru România”, a spus George Simion, în acordurile cântecelor patriotice intonate de oamenii adunați la marș.

În fiecare an, în preajma datei de 10 septembrie, în satul de pe Valea Crişului Alb, învecinat municipiului Brad, au loc Serbările Naţionale în cinstea „Crăişorului Munţilor”. Avram Iancu (1824-1872), omagiat la Ţebea, este considerat unul dintre marii eroi ai românilor în timpul mişcărilor revoluţionare din anii 1848 şi 1849, din Transilvania.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase