Idee incredibilă a primarului din Târgu Mureș: ar vrea ca tinerii care își doresc să aibă copii să îndeplinescă un set de reguli. Ce condiții trebuie îndeplinite

Redactor:
Valentin Nastaila
Idee incredibilă a primarului din Târgu Mureș: ar vrea ca tinerii care își doresc să aibă copii să îndeplinescă un set de reguli. Ce condiții trebuie îndeplinite
Primarul din Târgu Mureș consideră că cei care vor să facă un copi trebuie să îndeplinească anumite condiții.
Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, vrea anchetă socială obligatorie pentru tinerii care vor să facă un copil. Printre cerințele care trebuie îndeplinite, conform primarului, ar fi ca cei care își doresc un copil să aibă un loc de muncă stabil, un nivel de educație minim stabilit prin lege sau o situație financiară acceptabilă.
 
„Nimeni nu se poate opune dorinței de a avea un copil, însă populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă…Propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să țină cont de următoarele lucruri:
– dovada unui loc de muncă și a unei locuințe stabile;
– situație financiară acceptabilă;
– un nivel de educație minim stabilit prin lege;
– vârsta minimă la care un adult să devină părinte
 
„În cazuri excepționale, în care totuși un cuplu care nu îndeplinește condițiile prezentate mai sus va avea un copil, consider că statul va trebui să preia copilul și să-i ofere condițiile corespunzătoare pentru dezvoltare ( igienă, educație, hrană). În acest caz, indemnizația nu ar mai fi acordată părinților. Aceștia vor avea însă posibilitatea de a-și recupera copilul, după ce vor îndeplini condițiile prevăzute mai sus. Cred că nu este cazul să ne gândim să creștem demografia țării cu orice preț. În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilități), ci la cei apți de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracționalitate crescută, abandon, lipsă de educație etc”, a fost mesajul postat de Dorin Florea pe contul său de Facebook.
 
 

 
Dorin Florea se află la al cincilea mandat. S-a înscris anul trecut în ALDE, iar în 2016 a fost trimis în judecată de DNA.
Inchide