IGSU, după criticile primite în urma filmării de la Colectiv: Toată lumea arată cu degetul spre pompieri. Credeți că ei merită asta?

IGSU, după criticile primite în urma filmării de la Colectiv: Toată lumea arată cu degetul spre pompieri. Credeți că ei merită asta?
Publicat: 26/10/2019, 20:42

„Toată lumea arată cu degetul spre pompieri! Istoria se repetă în fiecare an! În ultimele zile, salvatorii au fost supuși unei presiuni publice uriașe! De ce? Pentru că se contesta public modul lor de intervenție la incendiul din 30 octombrie 2015 și sunt acuzați pe nedrept de ascunderea unor probe. Să nu uităm eforturile pe care le-au depus și le depun zilnic pompierii, precum și miile de vieți salvate în fiecare an. Și ei sunt oameni! Îi vedeți la incendii, inundații, cazuri de prim ajutor, accidente, absolut în toate situațiile în care sunt solicitați. Credeți că ei merită asta?”, se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În aceeași postare, pompierii sunt indemnați să poarte cu demnitate haina militară, să plece în misiuni cu același curaj și să își respecte scopul în salvarea de vieți.

„Rămâneți fideli crezului vostru și fiți aproape de oamenii care au nevoie de voi!”, se mai arată în mesaj.

Un filmuleț publicat recent de jurnaliștii Libertatea arată modul haotic în care au acționat echipajele ISU, iar Raed Arafat a precizat că nu știa de existența inregistrării. Nici procurorii nu au știut de existența filmării, pe care ulterior au solicitat-o de la ISU.

În urma vizionării filmului, Parchetul General a trimis procurorilor militari cauza pentru a-i ancheta pe salvatori.

Tags: