ILIE NĂSTASE, 9 luni și 10 zile de închisoare cu AMÂNARE. Decizia nu este definitivă

ILIE NĂSTASE, 9 luni și 10 zile de închisoare cu AMÂNARE. Decizia nu este definitivă
Publicat: 27/02/2019, 13:19
Actualizat: 25/03/2019, 23:32

Ilie Năstase a fost condamnat, miercuri, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Decizia, care a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1, nu este definitivă.

„În baza art. 83 alin.1 Cod penal amână aplicarea pedepsei de 9 luni și 10 zile închisoare. În baza art. 84 alin.1 C.pen. stabilește un termen de supraveghere de 2 ani, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se mai arată în minuta instanței.

Polițiștii rutieri au fost nevoiți, la mijlocul anului 2018, să blocheze mașina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Polițiștii au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuși testul.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat și cu 1.000 de lei și a fost lăsat să plece acasă.

Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei și 6 puncte de penalizare.

Ilie Năstase a vrut muncă în folosul comunității

Fostul tenismen Ilie Năstase a solicitat instanței care îl judecă pentru că a refuzat prelevarea de probe biologice, iar apoi a condus un scuter cu permisul suspendat vara trecută, să nu îi dea o sentință prea aspră. „Am și eu familie, copii și regret situația,” a spus Năstase și a cerut să facă muncă în folosul comunității pentru a scăpa fără să-și păteze cazierul.

„Este și culpa domnului Năstase și a organelor de Poliție,” a declarat în fața instanței Judecătoriei Sectorului 1, avocatul lui Ilie Năstase. „A avut o atitudine sinceră. A precizat că nu credea că săvârșeste o infracțiune că refuză prelevarea de sânge. (…) Legat de-a doua faptă, distanța dintre cele două fapte este mică. Între 4 dimineața și 11 când, a mers la camera de gardă pentru că prezenta leziuni grave care i-ar fi pus viața în pericol. Stătuse 3 ore la Mina Minovici (institutul de Medicină Legală, n.r.), stresul post traumatic cauzat de încătușare starea emoțională era de înțeles. (…) Nu s-a urcat la volan, a luat scuter pentru că avea permis de conducere eliberat la Monaco, potrivit căruia avea dreptul să conducă acel scuter. Nu a știut că dreptul de a conduce i-a fost suspendat„.

Totodată, avocatul a solicitat în numele clientului său, posibilitatea de a se îndrepta fără a-i fi pătat cazierul.

„Nu mi se pare normal că agentul de Poliție care trebuie să prevină faptele contravenționale și penale să decidă să-l urmărească din spate și să-l lase să producă infracțiunea. (…) Domnul Năstase a spus că poate presta o muncă neremunerată în folosul comunității. Nu a mai fost condamnat la închisoare. (…) Nu solicităm clemența, dar să dați posibilitatea să se îndrepte altfel decât cu pătarea cazierului. Inculpatul are peste 70 de ani, conduita lui îl precede. Prezenta echimoze pe tot trunchiul, cu toate acestea nu a fost tras la răspundere responsabilul. Solicităm amânarea aplicării unei pedepse pentru ambele fapte, să stabiliți termen de încercare de 2 ani.”

La rândul său, chemat în fața instanței, Ilie Năstase a spus: „Regret foarte mult situația. Am și eu o familie, copii și regret”.

Vara trecută, polițiștii rutieri au fost nevoiți să blocheze mașina lui Ilie Năstase, din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Năstase a refuzat să i se facă testul alcooscopic și a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit un dosar penal privind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat și cu 1.000 de lei și a fost lăsat să plece acasă.

Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei și 6 puncte de penalizare.

Ilie Năstase i-a acuzat pe polițiștii care l-au ridicat că au fost brutali, punându-i cătușe.

„Nu am vrut să dau testul (n.r.: cu etilotest) și mi-au pus cătușele, pentru că nu au crezut că am băut două beri. Nici nu trebuia să îmi oprească carnetul pentru acea alcoolemie. Au fost puțini brutali cu mine, la 72 de ani. Erau șase în lateral și unul în spate. Am urme de la cătușe, am și pe spate. M-au împins, cum puteam să fug. Poate dacă eram terorist? Mă ustură și mă doare. Cred că ar trebui să folosească capul înainte de picioare și forța”, a declarat pe atunci, Ilie Năstase.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican