Ilie Năstase cere judecătorilor să-i reducă sentința de 9 luni de închisoare. Avocat: Trebuie să se țină cont de vârsta lui

Ilie Năstase cere judecătorilor să-i reducă sentința de 9 luni de închisoare. Avocat: Trebuie să se țină cont de vârsta lui
Publicat: 28/06/2019, 13:30

„Independent de cine este Ilie Năstase, trebuie să se țină cont de vârsta lui, de 73 de ani. (…) Aș vrea să ne raportăm la o persoană de 73 de ani care își recunoaște vinovăția și este conștientă de urmările faptelor sale”, a declarat Eliza Ene-Corbeanu, avocata lui Ilie Năstase, în fața judecătorilor Curții de Apel.

Avocata lui Ilie Năstase a solicitat deopotrivă respingerea apelului parchetului, admiterea apelului apărării, cu o particularizare, aceea a unui prag minim pentru fiecare dintre cele două infracțiuni, două luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru sustragere de la prelevarea de probe biologice și 10.000 de lei amendă penală, pentru conducerea cu permisul suspendat.

Apărătorul a subliniat că infracțiunile comise de acesta nu reprezintă pericol social, că pedeapsa trebuie raportată la persoana fiecărui individ și că, uzând de recunoașterea vinovăției, Ilie Năstase conștientizează faptele, repercusiunile acestora și le regretă.

De asemenea, apărarea lui Ilie Năstase a reiterat că indiferent de cine este el în spațiul public și de realizările sale, pedeapsa trebuie raportată la o persoană de 73 de ani, care își admite vinovăția. Totodată, avocata a spus că atitudinea a fost greșită atât la clientul său, cât și la organul de poliție: „Când s-a urcat pe motoscuter, exista la fața locului un reprezentant al poliției rutiere, cu toate televiziunile (…) episodul s-a derulat sub ochii poliției rutiere (…) niciun moment nu s-a pus problema să îl oprească sau să îl prevină”.

,,Regret faptele (…) până la 35 de ani nu am consumat alcool”, a declarat fostul jucător de tenis în fața judecătorilor.

Ilie Năstase a fost condamnat, în februarie, de către magistrații Judecătoriei Sectorului 1, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Polițiștii rutieri au fost nevoiți, la mijlocul anului 2018, să blocheze mașina lui Ilie Năstase din cauză că fostul jucător de tenis a plecat de pe loc după un schimb de replici cu un agent, chiar dacă acesta l-a somat să oprească și i-a cerut să se legitimize, a anunțat șeful Brigăzii Rutiere a Capitalei. Polițiștii au spus la acel moment că fostul jucător de tenis a refuzat să i se facă testul, a devenit agresiv cu polițiștii, motiv pentru care a fost necesară încătușarea acestuia și dus pentru recoltarea de probe biologice la sediul INML, unde a făcut totuși testul.

Fostului jucător de tenis i-a fost întocmit astfel dosar penal privind infracțiunea de refuz de prelevare a mostrelor biologice, a fost amendat și cu 1.000 de lei și a fost lăsat să plece acasă.

Ulterior, după câteva ore, Ilie Năstase a fost prins din nou în trafic, în zona Șoselei Ștefan cel Mare, când făcea un viraj stânga peste linia continuă, cu un scuter, fără a avea dreptul de a conduce. Pentru faptul că a trecut peste linia continuă, fostul jucător de tenis a fost amendat cu încă 1.305 lei și 6 puncte de penalizare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912