Imaginea cu un tânăr din pădurea amazoniană, care și-a purtat tatăl în spate pentru a ajunge la un centru de vaccinare, a ajuns virală pe internet

Imaginea cu un tânăr din pădurea amazoniană, care și-a purtat tatăl în spate pentru a ajunge la un centru de vaccinare, a ajuns virală pe internet
Foto: Erik Jennings Simoes
Publicat: 19/01/2022, 11:55

O fotografie cu un tânăr indigen din pădurea amazoniană din Brazilia, care îl poartă în spate pe tatăl său pentru a ajunge la centrul de vaccinare împotriva Covid-19, a devenit virală pe internet. Imaginea arată cât de greu este pentru oamenii dintr-una din cele mai izolate zone ale lumii să aibă acces la vaccinare, scrie BBC.

Tânărul pe nume Tawy, în vârstă de 24 de ani, îl cară în spate pe tatăl său Wahu, de 67 de ani, după ce ambilor li s-a administrat o doză de vaccin. Fiul l-a cărat în spate pe tatăl său ore întregi prin pădure, pentru a ajunge la centrul de vaccinare.

Potrivit datelor oficiale, 853 de indigeni au murit de Covid-19 în țară. Dar grupurile pentru drepturile indigene spun că acest număr este mult mai mare. Un sondaj realizat de Apib, un ONG brazilian, a transmis că 1.000 de indigeni au murit de Covid în perioada martie 2020 – martie 2021. Tawy și Wahu aparțin comunității indigene Zo’é, care are aproximativ 325 de membri.

Erik Jennings Simões, medicul care a făcut poza, a declarat că Wahu avea probleme de vedere și locomotorii din cauza unei boli urinare cronice. El a estimat că Tawy și-a purtat tatăl în spate timp de aproximativ șase ore.

Poza a fost făcută în ianuarie 2021, la începutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în Brazilia. Însă, Dr. Simões a distribuit fotografia pe Instagram abia pe 1 ianuarie 2022, pentru a transmite un „mesaj pozitiv la începutul noului an”.