În timp ce ministrul Educației spune că închiderea școlilor e atributul CMBSU, prefectul Capitalei spune că se află în atribuția Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății

În timp ce ministrul Educației spune că închiderea școlilor e atributul CMBSU, prefectul Capitalei spune că se află în atribuția Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății
Publicat: 18/10/2020, 19:39
Actualizat: 06/04/2021, 14:40

Întrebat despre închiderea școlilor, prefectul Capitalei spune că este atributul Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății.

”Dacă vă uitați în hotarea de guvern,  nu e atributul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, e un ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății, care vor decide”,a declarat cu puțîn timp in urmă prefectul Capitalei.

Ce spune ministrul Educatiei si Cercetarii?

Monica Anisie a declarat că, în urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, de marți lucrurile probabil se vor schimba.

„De mâine (luni – n.r.) copiii merg la școală”, a spus ministrul Anisie, precizând că, deși pragul de trei cazuri la mia locuitori a fost atins în București, decizia de închidere a școlilor o ia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după informarea primită de la Direcția de Sănătate Publică.

Referitor la convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, prefectul spune că se va aștepta până luni, orele 13.00 pentru a se lua o decizie, in urma date trimsie de DSP București.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu: ”În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3”

„Nu. Nu ați înțeles! DSP trebuie să ne trimită rezultatul în 24 de ore, iar noi în 48 vom convoca comitetul pentru mâine, nu știu ora. În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgentă județene și cel municipal se întrunesc după depășirea unei rate de 3. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni e comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare”, a declarat Gheorghe Cojanu.

Bucureștiul a înregistrat duminică 3 cazuri la mia de locuitori, iar, potrivit autorităților, acesta este pragul la care o localitate intră în scenariul roșu. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a declarat că nu are în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență în această zi.

Vineri, secretarul de stat Raed Arafat explicase ce înseamnă o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori: „Se vor aplica toate regulile din Hotărârea de Guvern: restaurantele, teatrele și cinematografele vor fi închise, masca de protecție va deveni obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun