Înainte să fie jefuit, Dan Nicorescu își arătase pe Facebook o parte dintre ceasurile și bijuteriile de sute de mii euro! Avertismentul Poliției Române (EXCLUSIV)

Înainte să fie jefuit, Dan Nicorescu își arătase pe Facebook o parte dintre ceasurile și bijuteriile de sute de mii euro! Avertismentul Poliției Române (EXCLUSIV)
Dan Nicorescu și-a arătat pe Facebook unul dintre ceasuri și o parte dintre bijuterii/Sursa/Facebook/Dan Nicorescu
Publicat: 21/10/2020, 23:00

Jefuit în propria casă de mai multe ceasuri și bijuterii în valoare de sute de mii de euro, multimilionarul Dan Nicorescu își etalase pe Facebook o parte dintre accesoriile de mare valoare pe care le deținea. Încă de acum un an, într-o fotografie publicată pe internet acesta apare într-o imagine în care se poate vedea clar unul dintre ceasuri dar și o parte dintre bijuterii.

Încă de la începutul stării de urgență, Poliția Română lansa o campanie preventivă intitulată „Luis Calificatu”, în care atrăgea atenția celor care obișnuiesc să comunice prin intermediul site-urilor de socializare să aibă grijă vizavi de detaliile pe care le conțin fotografiile pe care le postează. Polițiștii se refereau aici la unele bunuri de valoare care ar putea atrage atenția răfăcătorilor.

În ce-l privește pe Dan Nicorescu, jefuit în propria locuință în noaptea de luni spre marți, acesta postrase încă de anul trecut, mai multe imagini în care își ținea la vedere bijuteriile scumpe. În cel puțin una dintre imaginile pe care el însuți le-a făcut publice, i se vede ceasul foarte scump, mai multe brățări dar și un inel cu o piatră prețioasă ce pare a fi un diamant.

În plus, pe același site de socializare, omul de afaceri a publicat și mai multe fotografii în care și-a imortalizat automobilele în valoare de sute de mii de euro fiecare.

Ca o ironie, în data de 21 octombrie, adica la o zi după ce a fost anunțat jaful, este Ziua Europeană a Prevenirii Furturilor din Locuințe.

Polițiștii bucureșteni au intrat în alertă marți, în jurul orei 14.00, când Dan Nicorescu a fost găsit de iubita lui bătut și legat cu o pereche de cătușe. Femeia a sunat disperată la 112, iar la adresa din Șoseaua Nordului au ajuns echipaje de poliție, pompieri și paramedici.

Dan Nicorescu are în garaj mașini în valoare de peste două milioane de euro

GÂNDUL.RO a prezentat în exclusivitate lista bunurilor despre care milionarul susține că i-au fost luate din casă. Este vorba despre mai multe brățări cu diamante, inele, butoni de cămașă din aur, dar și ceasuri Cartier și Rolex, modele fabricate în ediție limitată. În plus, tâlharii au găsit în vila lui Dan Nicorescu și suma de 2.300 de euro.

Anchetatorii bănuiesc că la jaf au participat, de fapt, trei persoane, în condițiile în care este aproape sigur că tâlharii au folosit și un șofer, care i-a așteptat la poartă, cu motorul pornit.

Cu o avere estimată la aproximativ un miliard de euro, Dan Nicorescu a preferat să ducă o viață relativ discretă. Totuși, acesta a ieșit mereu în evidență prin intermediul pasiunii sale pentru mașinile de lux.

Multimilionarul în vârstă de 53 de ani are în garaj mașini în valoare de peste 2 milioane de euro. Este vorba despre un Lamborghini Aventador, evaluat la 250.000 de euro, un Aston Martin DBS Superleggera, cu un preț de catalog de 350.000 de euro, un Rolls Royce Phantom Coupe de 500.000 de euro, un Bentley Continental GT, care costă în jur de 300.000 de euro dar și un Ferrari Superfast 812, în valoare de 450.000 de euro.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult