Încă o aplicație de ridesharing, Free Now, a obținut aviz tehnic permanent de la Ministerul Transporturilor

Încă o aplicație de ridesharing, Free Now, a obținut aviz tehnic permanent de la Ministerul Transporturilor
Publicat: 10/01/2020, 12:23

Free Now, parte a platformei din care face parte și Clever, a fost lansată la finalul anului trecut. „Chiar dacă Free Now a intrat recent pe piața din România, am depus toate eforturile pentru asigurarea cât mai rapidă a cadrului de funcționare prevăzut de legislație, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Clever”, a spus Anca Gherle, Public Affairs Manager la Clever / Free Now, citată într-un comunicat al companiei remis MEDIAFAX.

Potrivit noii legislații, termenul limită pentru obținerea avizelor este de către companiile de ridesharing este 1 februarie.

Același termen se aplică și șoferilor de transport alternativ care trebuie să obțină, la rândul lor, o autorizație de funcționare de la agenția teritorială a Autorității Rutiere Române din județul sau municipiul de care aparțin și să se asigure că îndeplinesc o serie de condiții prevăzute de lege.

„De azi, șoferii pot veni să semneze contractul de afiliere la Free Now și să depună toate actele. Cei care încă nu au demarat procesul de obținere a autorizației trebuie să facă acest lucru cât mai rapid, obținerea tuturor documentelor putând dura chiar și câteva săptămâni. Dacă nu se încadrează în termen nu vor mai putea prelua comenzi începând din 1 februarie”, a mai spus Anca Gherle.

În prezent, peste 60% dintre șoferii activi de transport alternativ pe platformele Clever și Free Now sunt autorizați conform legii și vor putea prelua comenzi și după 1 februarie.

Platformele Clever și Free Now au în prezent peste 30.000 de șoferi înregistrați în toată țara, atât pentru serviciile de taxi, cât și pentru cele de transport alternativ. Aceștia au realizat, numai în 2019, peste 30 de milioane de curse.