Încă o VICTORIE pentru Kovesi. CSM respinge cererea SIIJ de încetare a delegării fostei șefe a DNA la Parchetul General

Redactor:
Firuta Flutur
Încă o VICTORIE pentru Kovesi. CSM respinge cererea SIIJ de încetare a delegării fostei șefe a DNA la Parchetul General
Secția pentru procurori a CSM a respins joi, în unanimitate, o cerere depusă de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), prin care se cerea încetarea delegării Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

„Respingerea, ca inadmisibilă, a sesizării nr. 1172/P/2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, referitoarea la aplicarea art. 57 alin. 7 din Legea nr.303/2004, republicată. În emiterea soluției, Secția pentru procurori a avut în vedere că solicitarea PÎCCJ – SIIJ, de a dispune încetarea delegării unui procuror ca urmare a luării unei măsuri preventive a fost făcută în afara oricărui cadru legal. Hotârârile Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot fi cenzurate doar de către o instanță de judecată, iar nu de către procurorii din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție”, se arată în decizia Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, de joi.

Pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, în dosarul referitor la aducerea în țară a fostului director FNI Nicolae Popa.

Miercuri, Inalta Curte de Casație și Justiție a dispus revocarea măsurii controlului judiciar, decizia fiind definitivă.

Foto: Hepta

 

Tags:
Inchide