Incendiu la o fermă avicolă din Satu Mare! 9.000 de găini au murit carbonizate

Incendiu la o fermă avicolă din Satu Mare! 9.000 de găini au murit carbonizate
Sursă Foto - Facebook/PortalSM
Publicat: 07/12/2022, 13:11
Actualizat: 07/12/2022, 13:12

Dezastru la o fermă avicolă din localitatea Unimăt din județul Satu Mare, după ce o hală unde se aflau 9.000 de găini a izbucnit în flăcări în această dimineață. Din nefericire, nicio pasăre nu a supraviețuit.

Alarma a fost dată chiar de proprietarul crescătoriei, care a sunat la 112 după ce incendiul a izbucnit în zona de producție a halei.

Potrivit reprezentanților ISU Satu Mare, la locul intervenției s-au deplastat 12 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, solucitându-se și sprijinul SVSU Acăș.

„Astăzi, la ora 06:15, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la o crescătorie de găini în localitatea Unimăt, județul Satu Mare.

La locul intervenției s-au deplastat 12 cadre militare cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, solucitandu-se și sprijinul SVSU Acăș. Intervenția se afla în dinamică. La locul incendiului se deplasează și Comanda Unității. Hala arde violent cu posibilitate de propagare la următoarea hala. Se intervine pentru oprirea răspândirii focului”, a informat ISU Satu Mare într-un comunicat.

Nu a supraviețuit nicio pasăre

Hala avea o dimensiune de aproximativ 1.000 de metri pătrați și a ars în proporție de 90 la sută.

Din declarațiile proprietarului, in momentul izbcnirii incendiului in hala erau în jur de 9.000 găini ouătoare și din păcate, nicio pasăre nu a supraviețuit, iar pagubele sunt uriașe.

Potrivit ISU Satu Mare, 1,7 milioane lei a fost investiția totală, partea salvată de către pompieri având o valoare aproximativă de 500 mii lei.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la instalația de ventilare a halei, potrivit PortalSM.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase